ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Σαρωτική η απόφαση της ΕΠΟ για τους αλλοδαπούς!!!

Μέχρι και... χτες για να επικυρωθεί ένα δελτίο αλλοδαπού ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, αρκούσε η βεβαίωση παραμονής του παίκτη και η εκάστοτε ΕΠΣ σφράγιζε τα δελτία.
Πλέον το καθεστώς αυτό δεν ισχύει καθώς θα πρέπει...
οι ομάδες να καταθέτουν μαζί με το δελτίο και την άδεια παραμονής του ποδοσφαιριστή που λόγω γραφειοκρατίας εκδίδεται με πολύμεγάλη καθυστέρηση.
Όπως γίνεται αντιληπτο, το πρόβλημα είναι τεράστιο μιας και πάρα πολλές ομάδες έχουν στις τάξεις τους ποδοσφαιριστές αλλοδαπούς που μέχρι σήμερα αρκούσε η βεβαίωση παραμονής τους για να αγωνιστούν στα Πρωταθλήματα. Τώρα καλούνται να βρουν τα απαραίτητα (γνήσια) δικαιολογητικά για να εξασφαλίσουν την άδεια παραμονής.
Σαφώς και μέχρι σήμερα υπήρξαν πολλές παρανομίες με αποτέλεσμα μετά από τους ελέγχους που διενέργησε ΕΠΟ να αποφασίσει να γίνει πιο αυστηρή.
Ολες οι Ενωσεις έχουν ενημερώσει τα σωματεία και τους παράγοντές τους, για τις αλλαγές και τους προτείνουν πριν προχωρούν σε οποιαδήποτε μεταγραφική κίνηση αλλοδαπού ποδοσφαιριστή, να επικοινωνούν με την Γραμματεία της Ένωσης προκειμένου να αντλούν τις πληροφορίες που χρειάζονται για αυτό το θέμα για να αποφύγουν άσκοπες ενέργειες και φυσικά άσκοπα έξοδα.
Για την ολοκλήρωση μετεγγραφών, επανεγγραφών, και πρώτων εγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, καθώς και για τις ανανεώσεις παλαιών δελτίων, δεν είναι πλέον αποδεκτό το αντίγραφο αίτησης για έκδοση Άδειας Διαμονής. Απαιτείται αντίγραφο καθαυτής της άδειας διαμονής του ποδοσφαιριστή, νόμιμα επικυρωμένο, όπως ακριβώς ορίζεται στο Άρθρο 4 παρ. 1α, του Παραρτήματος Β του Κανονισμού Ιδιότητας Μετεγγραφών.
Επίσης ως νομιμοποιητικό έγγραφο της παραμονής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα δεν γίνεται δεκτό αντίγραφο της αίτησης για χορήγηση Πολιτικού Ασύλου, αλλά μόνο αυτό καθαυτό το έγγραφο με το οποίο παρέχεται Πολιτικό Άσυλο από τις αρμόδιες αρχές (όπως τούτο διευκρινίστηκε στο Δ.Σ./ΕΠΟ στις 06.04.2012).
Ως εκ τούτου ότι θα απορρίπτεται όποιο δελτίο υποβάλλεται προς έκδοση στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και δεν πληροί τις ως άνω προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Μ' αυτήν την σαρωτική απόφαση η ΕΠΟ αναγκάζει σχεδόν όλους τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές να μείνουν σ' αγωνιστική απραξία καθώς το να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της γραφειοκρατίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες ενδέχεται να είναι Γολγοθάς...
Η επιστολή της ΕΠΟ προς όλες τις Ε.Π.Σ.-Ε.Π.0
Δικαιολογητικά διαμονής για έκδοση δελτίων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών

Κύριε Πρόεδρε,
Σας ενημερώνουμε ότι για την ολοκλήρωση μετεγγραφών, επανεγγραφών και πρώτων εγγραφών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, καθώς και για τις ανανεώσεις παλαιών δελτίων αλλοδαπών, δεν είναι πλέον αποδεκτό το αντίγραφο αίτησης για έκδοση Άδειας Διαμονής, αλλά, αντίγραφο αυτής καΘαυτής της άδειας διαμονής του ποδοσφαιριστή, νόμιμα επικυρωμένο, όπως ακριβώς ορίζεται στο Άρθρο 4 παρ.1α του Παραρτήματος Β του Κανονισμού Ιδιότητας-Μετεγγραφών.
Επίσης, ως νομιμοποιητικό έγγραφο της παραμονής αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στην Ελλόδα δεν δεχόμαστε αντίγραφο της αίτησης για χορήγηση Πολιτικού Ασύλου, αλλά μόνον αυτό καθαυτό το έγγραφο με ΤΟ Οποίο παρέχεται Πολιτικό Άσυλο από τις αρμόδιες Αρχές (όπως τούτο διευκρινίστηκε στο Δ.Σ/Ε.Π.Ο. στις 06/04.2012).
Ως εκ τούτου σας πληροφορούμε ότι Θα απορρίπτεται όποιο δελτίο υποβάλλεται προς έκδοση στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Δελτίων και δεν πληροί τις ως άνω προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Σκάνδαλο με πλαστά δελτία διερευνά, σε συνεργασία με τις Αρχές, η ΕΠΟ (17/6/2013)
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας προχώρησε στις 16/6/13 σε ανάκληση 1.080 δελτίων ερασιτεχνών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών(κυρίως Αφρικανών που αποκτούσαν γαλλική υπηκοότητα και λέγεται πως είχαν «νομιμοποιηθεί» από Θεσσαλονικιό δικηγόρο), ενώ αναμένονται απαντήσεις από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας για τη γνησιότητα των εγγράφων με τα οποία εκδόθηκαν. Από αυτά έχει γίνει έλεγχος σε 107 δελτία και 100 αποδείχθηκαν πλαστά, τέσσερα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και μόλις τρία είναι γνήσια.
Εννοείται πως στους 100 ποδοσφαιριστές απαγορεύτηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνικό σωματείο...
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis 
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: