ΣΙΝΕ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

«Πάσσαλος πασσάλω…»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΗΝ περίπτωση του Λιτοχώρου, οι ελεγκτές έπραξαν (επιτέλους!) το σωστό. Πήγαν ως πελάτες!
ΟΤΑΝ ( και αν) θέλουν μπορούν. Όταν το ράθυμο Κράτος συνέρχεται απ’ τον λήθαργο με τη βουκέντρα της κρίσης.
ΚΙ είναι το ίδιο που νομοθετούσε χαϊδεύοντας τη...
διαφθορά πριν (ξεκινώντας από ψηλά) ξαπλωθεί και μας πνίξει. Ευκαιρίες για κάποιους υπουργούς να κάνουν τη μπάζα τους (την ώρα που ξέφρενοι οπαδοί χειροκροτούσαν αλαλάζοντας για το Κόμμα και την «ιδεολογία»), ευκαιρίες για αφανείς μεσάζοντες της εξουσίας που καθάριζαν για πάρτη τους και για το μερδικό καθένα του κυκλώματος…
ΤΑ’ παμε, τα ξέρουμε και, σκαλίζοντας, όλο κι η μπόχα δυναμώνει. Αναδρομικά, και βγάλε άκρη. Και, βέβαια, έχει δίκαιο η Χ.Α. που ζητά φορολογικούς ελέγχους υπουργών, βουλευτών και υψηλόβαθμων της δημόσιας διοίκησης απ’ το ’74, ωστόσο…φέξε μου κλπ. Ένα μαγαζί της φοροκλοπής σφραγίζει και το ξεσφραγίζουν, οπότε τι να ελπίζεις και να προσδοκάς…
ΕΝΑ κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πλησιάζει εστιάζοντας τη φοροδιαφυγή στην…εστίαση και κι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων του. Απ’ τον «επιχειρηματία» και τους μπιστικούς του, ενίοτε κι από μέρος ηλιθίων πελατών. Οι τελευταίοι «κρατούν» ακόμα, θυμίζοντας τους καψούρηδες «θαλασσοδανειολήπτες» του παρελθόντος.
ΚΑΙ, βέβαια, το «σύστημα» διέθετε και το τμήμα «προστασίας» των φοροκλεφτών. Για να συντηρηθεί το «μαγαζί» και οι…προστάτες του. Με ρίζες βαθιές, που έφταναν σε «λειτουργούς» της Πολιτείας-ντόπιας μικρομαφίας με τα όλα της. Σήμερα αποκαλύπτονται τα περίεργα των σχετικών νόμων, σήμερα γελάμε. «Μη μου άπτου το ταμείο» κατ’ Αύγουστο-όλοι θα…πάρετε. Μέχρι τον τελευταίο του οργανωμένου εγκλήματος κάτω απ’ τη μύτη του φορολογουμένου και με τη μερίδα του λέοντος στον αρχι(μικρο)μαφιόζο.
ΛΕΣ να ήρθε η ώρα που η Πολιτεία θέλει (κι όταν θέλει μπορεί); Να το πιστέψουμε, σε χώρα όπου (ακόμα) μουντζουρώνουν πινακίδες της Τροχαίας και κλέβουν καλώδια, προτομές και μετασχηματιστές; Εδώ, όπου (κάποιοι) εφοριακοί «ξεχνούν» να κάνουν δήλωση και (κάποιος) του ΣΔΟΕ συλλαμβάνεται για λάδωμα;(!).
ΕΙΔΑΜΕ τους ελεγκτές με τη στολή τους και χωρίς προστασία. Έγινε το «κακό» κι εδώ δεν παίζεις με τραμπούκους κι ούτε ξεριζώνεις σε μια νύχτα τη νοοτροπία δεκαετιών. Περνάει την κρίση της και η Πολιτεία, κάνει τα πειράματά της, βελτιώνει τις μεθόδους και…να το σωστό κι ας φαίνεται αντιδημοκρατικό και ολίγον…φασιστικό. Ελεγκτές ως πελάτες και αστυνομικοί με πολιτικά(!).

ΕΙΝΑΙ το σωστό και «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται». Τουτέστιν, τους αφανέρωτους της φοροκλοπής με αφανέρωτους ελεγκτές τους ξετρυπώνεις.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: