ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Εξαπατούσαν πολίτες με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών

Οργανωμένη σπείρα που εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα της κατασκευής ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε... διάφορες περιοχές της χώρας- και τους αποσπούσε σημαντικά ποσά, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής.

Τα μέλη της σπείρας, μέσα σε περίπου ενάμιση χρόνο, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος συνολικά εννέα ατόμων, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας με χρήση κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα.

Προχθές το μεσημέρι συνελήφθη στη Λάρισα, έπειτα από ένταλμα του 27ου τακτικού ανακριτικού τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, ένας 40χρονος ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας και ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε συστήσει εταιρεία, στην οποία εμφανιζόταν ως πρόεδρος και με το πρόσχημα της ανάληψης έργου κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων ή τοποθέτησης φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, έπειθε πολίτες να του καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως αρχικό κεφάλαιο, υπογράφοντας συμφωνητικά και συμβάσεις, χωρίς ποτέ να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα έργα.

Για το σκοπό αυτό τα μέλη της σπείρας είχαν ενοικιάσει γραφεία στην Αθήνα, την έδρα των οποίων μετέφεραν κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Τα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους υποψήφιους πελάτες ως οικονομικοί ή εμπορικοί διευθυντές, δικηγόροι, μηχανικοί ή γενικά εργαζόμενοι της εταιρείας και τους διαβεβαίωναν για την πρόοδο των εργασιών και την πορεία του «έργου».

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η εξαπάτηση, από τις αρχές του 2012, 17 πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους οι δράστες απέσπασαν συνολικά 567.018 ευρώ.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: