ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να λύσουν το θέμα της εξάρτησης από τα ναρκωτικά

Τον δρόμο για την οριστική απαλλαγή από τον εθισμό ή την οριστική απεξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες όπως η κοκαΐνη ανοίγει μια έρευνα στο Πανεπιστήμιο John Hopkins της Βαλτιμόρης, η οποία μελέτησε και... αποκρυπτογράφησε τους μηχανισμούς που οδηγούν στην εξάρτηση στην κοκαΐνη.

Οι αναλυτές, κατάφεραν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς που βρίσκονται πίσω από τον εθισμό στην κοκαΐνη και άλλα παρόμοια ναρκωτικά, εντοπίζοντας αλληλεπίδραση ανάμεσα σε πρωτεΐνη της μνήμης και την εξάρτηση, αναφέρει η espresso.

Η σύνθετη πρωτεΐνη mGluR5, η οποία εμπλέκεται στην απομνημόνευση, αλληλεπιδρά με την ντοπαμίνη η οποία απελευθερώνεται μετά την λήψη της κοκαΐνης, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς «απομνημόνευσης» του εγκεφάλου σε μόλις δύο δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα τον εθισμό στην ουσία.

Πλέον, μετά και τις νέες έρευνες οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι βρίσκονται κοντά στην οριστική λύση, η οποία θα μπορέσει να οδηγήσει στην οριστική απαλλαγή από τον εθισμό, ή την αποτελεσματική απεξάρτηση από την κοκαΐνη και άλλες παρόμοιες ουσίες.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: