ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Champions League: Μέταλιστ - ΠΑΟΚ 1-1 (videos)

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Χάρκοβο γνωρίζοντας πώς η ρεβάνς με την Μέταλιστ ήταν mission impossible μετά το 0-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα...

Τελικά, αυτό επιβεβαιώθηκε και εντός του αγωνιστικού χώρου, καθώς, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς, ο "Δικέφαλος" δεν μπόρεσε να πετύχει την επική ανατροπή.
Θα μπορούσε να το κάνει, ίσως, αν είχε προηγηθεί εκείνος πρώτος και δεν δεχόταν άδοξα το γκολ από τον Μπλάνκο στο 72'. Το κέρδος του ΠΑΟΚ από τον αγώνα ήταν ότι κράτησε το αήττητο στην Ευρώπη για 15ο παιχνίδι στα 17 τελευταία, αλλά και ο Τόμας Νέτσιντ, ο οποίος μέσα σε 12 λεπτά συμμετοχής πέτυχε ένα όμορφο γκολ στο 83' και θα μπορούσε να κάνει και το 1-2 λίγα λεπτά αργότερα.
Ο Στέφενς δικαιώθηκε για την επιλογή του να παίξει με ενισχυμένη τη μεσαία γραμμή, έλειπε όμως από τον ΠΑΟΚ η τελική προσπάθεια, ενώ η αλήθεια είναι ότι σε ορισμένες φάσεις φάνηκε η ποιότητα των μεσοεπιθετικών της Μέταλιστ.Ο ΠΑΟΚ πλέον στρέφει την προσοχή του στην απόφαση που θα εκδώσει η Επιτροπή Εφέσεων της UEFA την Τρίτη για τη Μέταλιστ, ελπίζοντας να μπει από το παραθυράκι στα πλέι οφ του Τσαάμπιονς Λιγκ.

Το ματς
Η πρώτη φάση του ματς άνηκε στην Μέταλιστ, όταν στο 4' ο Σόσα βγήκε από τα αριστερά, άδειασε τον Κίτσιου, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση έφυγε ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, στο ξεκίνημα πατούσε καλά, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να πιέσει την αντίπαλό του.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα επόμενα λεπτά, με τις δύο ομάδες πρωτίστως να προσέχουν τα μετόπισθεν. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 25' από στημένη φάση και λάθος αντίδραση του Ντισλένκοβιτς. Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ και ο γκολκίπερ της Μέταλιστ αντί να μπλοκάρει έδιωξε με γροθιές πάνω στον Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος παραλίγο από σπόντα να χριστεί σκόρερ. Οι γηπεδούχοι στο 28' έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Σόσα εκτέλεσε φάουλ, ο Σόουζα έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, όμως, η μπάλα έκανε το... χατήρι του ΠΑΟΚ και πέρασε μόλις άουτ.

Ο Ολίσε στο 34' κατέβασε την μπάλα και σούταρε με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, η μπάλα, όμως, κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Μπλάνκο ελίχθηκε έξω από τα καρέ του ΠΑΟΚ, σούταρε, αλλά ο Χακόμπο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Ο ρυθμός ανέβηκε και στο 37' ο Λούκας προχώρησε, έφτασε λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της Μέταλιστ, σούταρε, όμως, ξανά η μπάλα βρήκε σε σώμα παίκτη της Μέταλιστ και πέρασε κόρνερ.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι
Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν ο Λούκας βρέθηκε σε πλάγια θέση μόνος με τον Ντισλένκοβιτς, έπεσε στο έδαφος, όμως, ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, σε μία πολύ δύσκολη φάση. Αν, πάντως, δινόταν το πέναλτι μπορεί να άλλαζαν οι ισορροπίες του ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Στο 54' ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να απειλήσει με σέντρα σουτ, ο Ντισλένκοβιτς, όμως, μπλόκαρε την μπάλα. Ο Τζιόλης στο 58' έπιασε μονοκόματο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά οι αμυντικοί της Μέταλιστ απομάκρυναν έγκαιρα.

Πίεσε ο ΠΑΟΚ, αλλά...
Ο ΠΑΟΚ πίεζε και στο 62' ο Λάζαρ έφυγε μόνος από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως, ο Μολέδο τελευταία στιγμή επενέβη και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 64' ο "Δικέφαλος" ξεδιπλώθηκε ιδανικά στο γήπεδο, ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Ντισλένκοβιτς, αλλά τον πρόλαβε ο Πάπα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο Κρασνοπιόροφ στο 70' μετά από εξαιρετική ενέργεια βρέθηκε αφύλακτος μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά σε πλάγια θέση και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Χακόμπο με το σουτ που επιχείρησε στην κλειστή γωνία του Ισπανού πορτιέρο. Η Μέταλιστ χρειάστηκε μία φάση στο δεύτερο μέρος για να προηγηθεί. Ο Μπλάνκο στο 72' όπλισε έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στην γωνία του Χακόμπο για το 1-0. Ο "Δικέφαλος", πάντως, δεν παραιτήθηκε και ισοφάρισε στο 83' με τον Νέτσιντ. Ο Τσέχος δέχτηκε πάσα από τον Αθανασιάδη περίπου στο σημείο του πέναλτι και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα κατάφερε να σκοράρει με συρτό σουτ.

Ο "Δικέφαλος", μάλιστα, έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν στο 89' ο Ολίσε σέντραρε, ο Νέτσιντ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

MVP
Ο Πάπα που όποτε δημιουργήθηκε κίνδυνος φώναξε παρών και κράτησε όρθια την Μέταλιστ

Απογοήτευση
Ο Χακόμπο δεν ήταν κακός, αλλά στην φάση του γκολ είχε καθυστερημένη αντίδραση.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Αζεβέδο, Μολέδο, Πάπα, Κρασνοπιόροφ, Ντιέγκο Σόουζα (62' Μάρλος), Εντμαρ (90+ Μπερεζόβτσκουκ), Σόσα, Μπλάνκο, Ντέβιτς (75' Κριστάλντο)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λίνο, Κίτσιου, Λάζαρ, Τζιόλης (82' Νέτσιντ), Ολίσε, Λούκας, Γεωργιάδης (75' Λόρενς), Σαλπιγγίδης (67' Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Φλόριαν Μέγιερ
Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης, Βίτορ, Αθανασιάδης, Πάπα
Σκόρερ: Μπλάνκο 72', Νέτσιντ 83'




sports-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: