ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

O Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι 10 στο σκαμνί για τα στημένα μάτς

Με το υπ΄ αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου...Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας Μάκης Ψωμιάδης και άλλα δέκα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση των... «στημένων αγώνων» του ποδοσφαίρου. ‪
Η υπόθεση για την οποία παραπέμπονται στο εδώλιο οι 11 κατηγορούμενοι αποτελεί παρακλάδι της μεγάλης δικογραφίας για τα «στημένα», που διαχωρίστηκε από την κυρίως υπόθεση,ώστε να διεξαχθεί η δίκη πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου ορίου προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη.

Ειδικότερα, οι έντεκα που παραπέμπονται σε δίκη αντιμετωπίζουν βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που αφορούν παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2008- 2011.

Συγκατηγορούμενοι, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, του Μάκη Ψωμιάδη θα είναι οι Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Γεώργιος Χριστοβασίλης, Ευάγγελος Αγγελής, Διονύσιος Κωτούλας, Περικλής Αμανατίδης, Δημήτρης Δημητρίου και Γιώργος Χαβενετίδης.

Οι έντεκα κατηγορούμενοι θα δικαστούν, κατά περίπτωση, για σειρά αδικημάτων που αφορούν συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 16 κατηγορουμένους που απολογήθηκαν στον ανακριτή για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης απαλλάσσονται από το δικαστικό συμβούλιο οι Διαμαντής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπαρκιτζής, Κων. Τσαλίκης, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελος Δήμου.

directNEWS.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: