ΣΙΝΕ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Oλυμπιακός - Σαντχάουζεν 2-2 (vid)

Το ντεμπούτο του Σαβιόλα και τα γκολ του Ολαϊτάν ήταν ό,τι άξιζε από το 2-2 του Ολυμπιακού με τη Σαντχάουζεν. Προβληματικοί στο α’ μέρος, βελτιωμένοι στο β’ οι Πειραιώτες. Άρεσαν Ρομπέρτο και... Βάις.
Μετά τις ήττες από Φράιμπουργκ και Χόφενχαϊμ, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με ισοπαλία τα φιλικά του στη Γερμανία, με 2-2 απέναντι στη Σαντχάουζεν. Ο Ολαϊτάν στο 26’ και το 55’ πέτυχε τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων», που ισοφαρίστηκαν στο 51’ και το 85’, αλλά κινδύνεψαν περισσότερο στο πρώτο μέρος, όταν ήταν νωθροί.

Βελτιωμένη μετά τις αλλαγές στην επανάληψη η ομάδα του Μίτσελ, με τον Σαβιόλα να κάνει αθόρυβο ντεμπούτο και τους Βάις και Ρομπέρτο να κλέβουν τις εντυπώσεις. Από ατομικά λάθη, ολιγωρία του Λυκογιάννη στο πρώτο, «γκέλα» του Χολέμπας το δεύτερο, ήρθαν τα τέρματα των Γερμανών. Αποχώρησε με στομαχικές διαταραχές ο Τσόρι στο 75’ και με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Ολυμπιακός, καθώς είχε κάνει όλες του τις αλλαγές.

Δεν άρεσε, αλλά προηγήθηκε
Στο πρώτο μέρος ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Μέγερι ήταν στο τέρμα, οι Λυκογιάννης και Παπάζογλου στα άκρα της άμυνας και οι Σιόβας-Μανωλάς στο κέντρο της, Μασάντο και Ντι Βινσέντι ήταν τα δύο κεντρικά χαφ, με τους Φετφατζίδη (αριστερά), Διαμαντάκο (κέντρο) και Ολαϊτάν (δεξιά) μπροστά τους και τον Μήτρογλου στην κορυφή.

Οι φωνές του Μίτσελ συχνά-πυκνά στο πρώτο μέρος φανέρωναν τα παράπονα του Ισπανού προπονητή από την εικόνα της ομάδας του. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» απειλήθηκαν σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μέχρι να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Στο 26’ από εκτέλεση φάουλ του Μασάντο η μπάλα εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Ολαϊτάν με κοντινή κεφαλιά στην επαναφορά την έστειλε στα δίχτυα. Οι Γερμανοί απείλησαν άλλες δύο φορές στο πρώτο μέρος, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδος είχαν μόνο κάποιες ανολοκλήρωτες αντεπιθέσεις.

Αλλαγμένος και βελτιωμένος

Πέντε μαζεμένες αλλαγές έκανε ο Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ρομπέρτο (ντεμπούτο), Μεντζανί, Σάμαρης, Φέισα και Τσόρι αντικατέστησαν τους Μέγιερι, Σιόβα, Μασάντο, Ντε Βινσέντι και Μήτρογλου, με τον Διαμαντάκο να περνά σε θέση σέντερ φορ. Η Σαντχάουζεν πλήρωσε στο 55’ τον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα, αφού το μακρινό σουτ του Λάις μετά από επέμβαση του Ρομπέρτο με τα ακροδάχτυλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Μπλουμ πήρε το… ριμπάουντ ισοφαρίζοντας. Η απάντηση ήρθε άμεσα, αφού στο 59’ ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τσόρι που σε επίδειξη αλτρουισμού σέρβιρε στον Ολαϊτάν κι εκείνος επανέφερε την ομάδα του σε θέση οδηγού.

Στο 62’ ο Μίτσελ προχώρησε σε άλλες έξι αλλαγές, με τον Σαβιόλα να κάνει ντεμπούτο και τους Σαλίνο, Χολέμπας, Μανιάτη, Βάις και Κάμπελ να τον πλαισιώνουν στις θέσεις των Διαμαντάκου, Παπάζογλου, Λυκογιάννη, Σάμαρη (αν και είχε μπει μόλις στο 46’), Φετφατζίδη και Ολαϊτάν. Μέχρι να… βρεθούν οι «νέοι», ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να απλώσει δις το τεράστιο κορμί του για να αποσοβήσει νέα ισοφάριση των Γερμανών. Οι κούρσες του Βάις προκαλούσαν αναστάτωση στην άμυνα της Σαντχάουζεν, αλλά η αποχώρηση του Τσόρι λόγω στομαχικών διαταραχών υποχρέωσε τους Πειραιώτες (από τη στιγμή που δεν δόθηκε άδεια να επιστρέψει ο Σάμαρης) να παίξουν στο τελευταίο 15λεπτο με δέκα παίκτες. Οι νταμπλούχοι οπισθοχώρησαν και από ένα «παιδικό» λάθος του Χολέμπας στο 85’ ο Κνολ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Μανωλάς, Σιόβας (46’ Μεντζανί), Λυκογιάννης (62’ Χολέμπας), Παπάζογλου (62’ Σαλίνο), Μασάντο (46’ Σάμαρης, 62’ Μανιάτης), Ντε Βινσέντι (46’ Φέισα), Φετφατζίδης (62’ Βάις), Ολαϊτάν (62’ Κάμπελ), Διαμαντάκος (62’ Σαβιόλα), Μήτρογλου (46’ Τσόρι).

sport-fmΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: