ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Skoda Ξάνθη - Σταντάρ Λιέγης 1-2

Απομακρύνθηκε η πρόκριση για την Ξάνθη μετά την εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Σταντάρ Λιέγης. Υπέροχο γκολ από τον Ντιέ, κατέρρευσαν οι Ακρίτες μετά την αποβολή του... Μπέρτου. Μοιραίος ο Μαρσελίνιο, έπιασε πέναλτι ο Κυριακίδης.
Η Skoda Ξάνθη έφυγε από τα "Πηγάδια" χωρίς να πάρει αυτό που της άξιζε και το έργο της ενόψει του επαναληπτικού στη Λιέγη έγινε εξαιρετικά δύσκολο. Η ελληνική ομάδα δεν πτοήθηκε από το δυνατό ξεκίνημα της Σταντάρ και το 0-1 του Μπιά (18'), πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ισοφάρισε με τον Ντιέ (36') και είχε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μαρσελίνιο.

Η αποβολή όμως του Μπέρτου στο 69' έδωσε την ευκαιρία στους Βέλγους να σκοράρουν με τον Σιμάν (74') και να φύγουν από την Ελλάδα με τη νίκη (1-2). Ο πρώτος λόγος πλέον για την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League ανήκει στην ομάδα του Λουζόν (σ.σ. η ρεβάνς την άλλη Πέμπτη).Η Σταντάρ από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε τα ηνία του και περιόρισε την Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Και μετά από τρεις τελικές που δεν ανησύχησαν την ακριτική ομάδα, άνοιξε το σκορ στο 18' με φοβερό γκολ του Μπιά.

Το σκηνικό κυριαρχίας των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε μέχρι τα μισά του ημιχρόνου με ευκαιρίες για ένα δεύτερο τέρμα. Στη συνέχεια όμως η ομάδα του Καραγεωργίου ανέβηκε στο γήπεδο, έπιασε ρυθμό και έφτασε στην ισοφάριση με ένα υπέροχο γκολ του Ντιέ (36').

Η επανάληψη ξεκίνησε με πρωταγωνιστές τους τερματοφύλακες. Αρχικά ο Καουασίμα σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Μαρσελίνιο (50'), για να ακολουθήσει ο Κυριακίδης που μπλόκαρε το πέναλτι του Μπιά (53').

Η Ξάνθη συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, είχε άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μαρσελίνιο (68'), ωστόσο έμεινε με 10 παίκτες στο 69' εξαιτίας της αποβολής του Μπέρτου. Η Σταντάρ αύξησε άμεσα την πίεση στην εστία του Κυριακίδη και ο Σιμάν με κεφαλιά τον νίκησε στο 74' γράφοντας το τελικό 1-2.

Διαιτητής: Σάσα Κέβερ (Ελβετός)

Skoda Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (Μαρίν 56'), Παΐτο, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (Ντε Γκουζμάν 56'), Ντιέ (Σολάρι 87').

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καουασίμα, Λαντόλι, Αρσλάναγκιτς (Μπατσουαΐ 62'), Σιμάν, Οπάρε, Μπιά (Ρέζα 76'), Σισέ (Μπάιενς 46'), Μαρκέ, Μπουλό, Εζέκιελ, Ντε Καμάργκο.
sport24.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: