ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ξάνθη - Εργοτέλης 0-0 [βίντεο]

Άμα δεν σε θέλει, δεν μπορείς να τα βάλεις και με τον Θεό! Η Ξάνθη ήταν σαφώς ανώτερη κόντρα στον Εργοτέλη, είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά...
δεν κατάφερε να «ματώσει» τα δίχτυα των Κρητικών, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Οι νεοφώτιστοι είχαν εξίσου τη δική τους ευκαιρία για να αποδράσουν με τρεις βαθμούς, αλλά ο Μπαντιμπανγκά σημάδεψε στο δοκάρι (71’), ενώ τον… μιμήθηκε και ο Βάλλας τρία λεπτά πριν το φινάλε. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι στα "Πηγάδια", λόγω αποβολής του Πίτσου στο τελευταίο λεπτό.

Το ματς
Η Ξάνθη δεν μπήκε απλά με φόρα στο παιχνίδι. Μπήκε… τρελαμένη. Διότι δεν εξηγούνται διαφορετικά οι δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες στα πρώτα δέκα λεπτά. Αρχικά, η μπάλα στρώθηκε στον Σολάρι, φάτσα με το τέρμα του Εργοτέλη, όμως το σουτ του έφυγε λίγο άουτ (7’) –αν και αφύλαχτος-, ενώ τη σκυτάλη πήρε τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος. Όταν σε… απόσταση αναπνοής, έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς να μας μένει κάτι αξιομνημόνευτο.

Σιγά-σιγά οι Κρητικοί ισορροπούσαν την κατάσταση, έδειχναν να καλύπτουν καλύτερα τα νώτα τους, αλλά μάλλον ήταν πρόσκαιρο. Γιατί αρχικά ο Μαρσελίνιο στο 42’ έκανε γιο-γιο τους αντιπάλους του, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά η σέντρα-σουτ του, ενώ στη συνέχεια, οι ακρίτες μπορούν να «τραβήξουν τα μαλλιά τους». Ο Σολάρι βρέθηκε στα δύο μέτρα από το τέρμα, έκανε την κεφαλιά χωρίς να πιέζεται, αλλά ήρθε το χέρι του Αθανασίου, σαν από μηχανής Θεός να αποκρούσει και να κρατήσει το μηδέν. Δείγμα των παραπόνων που είχε ο Πετράκης από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, το γεγονός πως προέβη σε αλλαγή πριν το πρώτο μέρος.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο «ζεστά» στο δεύτερο μέρος, έχοντας δύο σουτ με τους Μπαμ Μπαμ και Αναστασάκο. Η «απάντηση» των ακρίτων ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Όταν σε πρώτη φάση ο Σολάρι δεν έκανε την καλύτερη δυνατή κεφαλιά… του κόσμου, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο (νεοεισελθείς) Κάλβο αν και μπήκε ωραία στην περιοχή του Εργοτέλη, έπιασε κακό σουτ από πλεονεκτική θέση. Και εκεί που φαίνονταν όλα… ήρεμα, ο Χάντι έκανε εξαιρετική σέντρα στο 71’, ο Μπαντιμπανγκά έκανε το σουτ εν κινήσει (ανάμεσα στους δύο αμυντικούς της Ξάνθης), αλλά τον σταμάτησε το δοκάρι!

Τα τελευταία δέκα λεπτά άνηκαν εξ' ολοκλήρου στους γηπεδούχους. Η πίεση της Ξάνθης για κάποιο γκολ αυξανόταν συνεχώς, αλλά και οι παίκτες του Πετράκη αμύνονταν εξαιρετικά, έχοντας μαζευτεί στην εστία τους. Ο Γούτας, λοιπόν, στο 82' είχε την ευκαιρία να φανεί απειλητικός, αλλά αν κι έκανε ωραίο... κατέβασμα, στη συνέχεια το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ. Και πριν περάσουν δύο λεπτά, ακούστηκε ένα τεράστιο... όχιιιιι στις εξέδρες του γηπέδου. Και λογικό, αφού ο Βάλλας πήδηξε πολύ ψηλά, νίκησε τους πάντες, αλλά η κεφαλιά του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Εργοτέλη και χάθηκε η τελευταία μεγάλη φάση του ματς. Έτσι, το 0-0έμεινε ως το φινάλε, με τους Κρητικούς να ολοκληρώνουν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πίτσου στις καθυστερήσεις.

Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος (66’ Μπαξεβανίδης), Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν, Μάνταλος (76’ Τριάδης), Μαρσελίνιο (57’ Κάλβο), Σολάρι

Εργοτέλης: Αθανασίου, Ρέντζας (43’ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος, Σαρρής, Κοζορώνης, Τζανακάκης, Καρντόζο, Μπαντιμπανγκά, Μπαμ Μπαμ (70’ Ρομάνο), Αναστασάκος, Χάντι.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: