ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ελλάδα - Λετονία 1-0 [βίντεο]

Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της κόντρα στην Λετονία επικρατώντας με 1-0 και κλειδώνοντας την...
δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ...
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που είχε αρκετές φάσεις για γκολ, έφτασε έτσι στους 19 βαθμούς (όσους και η Λετονία) και πλέον θέλει το απόλυτο στα δύο ακόμη ματς που ακολουθούν με Σλοβακία και Λιχτενστάιν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε την απόλυτη υπεροχή. Δημιούργησε ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Κώστα Μήτρογλου, ωστόσο έπεσε πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα των Λετονών ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ουσιαστικά έπαιξε καλά για ένα δεκάλεπτο στο οποίο βρήκε τον τρόπο με τους Σαμαρά και Σαλπιγγίδη να ξεκλειδώσει την άμυνα των Λετονών και να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Ανασκόπηση αγώνα
Η Εθνική ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έκανε την πρώτη τη ευκαιρία στο 5ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης έκλεψε τη μπάλα από τον Τσάουνα, έδωσε στον Μήτρογλου, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόλινκο.
Τέσσερα λεπτά αργότερα (9') ο Σαμαράς έκλεψε τη μπάλα από τον Γκάμποβς, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά από το πλασέ του Σαλπιγγίδη η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κόλινκο.
Η Εθνική συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 14' ο Νίνης από πάσα του Κατσουράνη βγήκε δεξιά, έκανε την σέντρα στον Μήτρογλου και αυτός με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόλινκο.
Στο 19' ο Νίνης έβγαλε μια ωραία μπαλιά για τον Σαμαρά, αυτός μπήκε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Ένα λεπτό εργότερα (20') ο Κόλινκο είπε και πάλι "όχι" στην κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ στο 26' η κεφαλιά του Τοροσίδη έφυγε άουτ.
Ο αμυντικός της Ρόμα στο 28' έβγαλε τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Νίνης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με Κόλινκο να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 32' η Ελλάδα που είχε την απόλυτη υπεροχή στο ματς έχασε μια ακόμη ευκαιρία όταν ο Σαλπιγγίδης έβγαλε την σέντρα στον Μήτρογλου ο οποίος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους με την Ελλάδα να έχει τις ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Βρήκε τον τρόπο στο δεύτερο
Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος μπήκε και πάλι με όρεξη και αυτή τη φορά κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να ξεσηκώσει τους περίπου 20.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Φαληρικό γήπεδο.
Στο 58' λοιπόν ο Σαμαράς πήρε την μπάλα πίσω από την μεσαία γραμμή προχώρησε έφτασε έξω από την περιοχή των Λετονών την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον Σαλπιγγίδη ο οποίος με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Λετονούς να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά τον Καρνέζη να μην ανησυχεί και ιδιαίτερα.
Στο 82' η Ελλάδα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Σαμαρά να βρίσκει χώρο έξω από την μεγάλη περιοχή να κάνει το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Λετονού γκολκίπερ.
Ένα λεπτό πριν την λήξη του αγώνα ο Καραγκούνης έκανε μια ωραία λόμπα με τον γκολκίπερ των Λετονών να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
Στις καθυστερήσεις ο Μήτρογλου βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Λετονίας.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Εθνική μας ομάδα να πανηγυρίζει μια ακόμη νίκη και ουσιαστικά να "κλειδώνει" το μπαράζ του Νομεβρίου που οδηγεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Ο MVP της αναμέτρησης
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί να πέτυχε το μοναδικό γκολ της Εθνικής, ωστόσο ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Σαμαράς. Ο επιθετικός της Σέλτικ μάλιστα με δική του καταπληκτική μπαλιά "ξεκλείδωσε" την άμυνα των Λετονών.
Η απογοήτευση
Η Εθνική μας ομάδα είχε κάποια κενά διαστήματα στο παιχνίδι και αυτό θα είναι που θα πρέπει να διορθώσει ενόψει των αγώνων μπαράζ για το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (73' Καραγκούνης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (65' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (89' Φετφατζίδης), Μήτρογλου.
Λετονία (Πάχαρς): Κολίνκο, Γκάμποβς, Μπουλβίτις, Γκορκς, Μαξιμένκο, Λάζντινς (62' Σιελνίκοβιτς), Λάιζανς, Ρούγκινς, Ζιούζινς (68' Καρασκάουκς), Τσάουνα, Βερπακόβσκις (79' Ράκελς).
Γκολ: Σαλπιγγίδης (58', Ελλάδα)
Κίτρινες κάρτες: Κατσουράνης (86', Ελλάδα)-Βερπακόφσκις (60', Λετονία)
Κόκκινες κάρτας: Κατσουράνης (93', Ελλάδα)-Ρούγκινς (86', Λετονία)
Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Διαιτητής: Κρίστιν Γιάκομπσον (Ισλανδία)
Βοηθοί: Όλι Τορφλέισον (Ισλανδία), Γκούναρ Γκούναρσον (Ισλανδία)

Τα σενάρια πρόκρισης και οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ
Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να έκανε το καθήκον της νικώντας τη Λετονία με 1-0, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού οι Σλοβάκοι δεν μπόρεσαν να κόψουν βαθμούς από τους Βόσνιους.
Οι τελευταίοι με ανατροπή πέρασαν από τη Ζίλινα και έμειναν στην πρώτη θέση του ομίλου, αφού στην ισοβαθμία με την Ελλάδα έχουν πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων.
Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης και αυτό που θέλει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τους Βόσνιους, δεδομένου ότι η διαφορά τερμάτων δεν μπορεί να καλυφθεί Η Ελλάδα στα δύο παιχνίδια που απομένουν θα υποδεχτεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν, ενώ η Βοσνία θα φιλοξενήσει το Λιχτενστάιν και θα ταξιδέψει την τελευταία αγωνιστική στη Λιθουανία.
Επομένως, οι ελπίδες της Ελλάδας για στραβοπάτημα της Βοσνίας εναποτίθενται κυρίως στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λιθουανία, αφού το Λιχτενστάιν είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος του ομίλου. Παράλληλα, η Εθνική μας θα πρέπει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, τόσο αυτό με την αδιάφορη πλέον Σλοβακία όσο και εκείνο της τελευταίας αγωνιστικής με το Λιχτενστάιν.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ελλάδα τερματίσει δεύτερη και παίξει στα μπαράζ θα είναι στους ισχυρούς μαζί με Γαλλία, Κροατία, Πορτογαλία, ενώ στους ανίσχυρους θα είναι οι:
Σουηδία
Μαυροβούνιο
Τουρκία
Βουλγαρία
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής
Ελλάδα - Λετονία 1-0 (58' Σαλπιγγίδης)
Σλοβακία - Βοσνία 1-2 (45' Χάμσικ / 69' Μπίτσακτσιτς, 78' Χαΐροβιτς)
Λιθουανία - Λιχτενστάιν 2-0 (18' Ματουλεβίτσιους, 40' Κιγιάνσκας)
Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 19 (25-5) [8]
2. Ελλάδα 19 (9-4) [8]
3. Σλοβακία 12 (9-7) [8]
4. Λιθουανία 8 (7-10) [8]
5. Λετονία 7 (8-16) [8]
6. Λίχτενσταϊν 2 (3-19) [8]

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:
Τρίτη
Ρωσία - Ισραήλ 3-1 (49' Β. Μπερεζούτσκι, 52' Κοκόριν, 74' Γκλουσακόβ / 93' Ζάχαβι)
Λιθουανία - Λίχτενσταϊν 2-0 (18' Ματουλεβίτσιους, 40' Κιγιάνσκας)
Καζαχστάν - Σουηδία 0-1 (1' Ιμπραχίμοβιτς)
Αρμενία - Δανία 0-1 (73' πέν. Άγκερ)
Γεωργία - Φινλανδία 0-1 (74' πέν. Ερεμένκο)
Νορβηγία - Ελβετία 0-2 (12' και 51' Σερ)
Μάλτα - Βουλγαρία 1-2 (78' Έντουαρντ Ερέρα / 9' Ντιμιτρόφ, 59' Γκαργκόροφ)
Ρουμανία - Τουρκία 0-2 (22' Μπουράκ Γιλμάζ, 95' Μεβλιούτ Ερντίντς)
Σλοβακία - Βοσνία-Ερζεγοβίνη 1-2 (42' Χάμσικ / 69' Μπίτσακτσιτς, 78' Χαΐροβιτς)
Λουξεμβούργο - Β.Ιρλανδία 3-2 (45' Ζοακίμ, 78' Μπένσι, 87' Γιάνις / 14' Πάτερσον, 82' ΜακΌλεϊ)
Ουγγαρία - Εσθονία 5-1 (11' αυτ. Κλάβαν, 21' Χάιναλ, 41' Μπόντε, 69' Νέμετ, 85' Τζούτζακ / 48' Κινκ)
Ανδόρα - Ολλανδία 0-2 (50' και 54' Φαν Πέρσι)
Κύπρος - Σλοβενία 0-2 (12' Νοβάκοβιτς, 80' Ίλιτσιτς)
Σκόπια - Σκωτία 1-2 (84' Κοστόβσκι / 60' Άνια, 89' Μαλόνεϊ)
Νησιά Φαρόε - Γερμανία 0-3 (23' Μέρτεζακερ, 74' πέν. Μεσούτ Εζίλ, 84' Τόμας Μίλερ)
Αυστρία - Ιρλανδία 1-0 (84' Αλάμπα)
Ελλάδα - Λετονία 1-0 (58' Σαλπιγγίδης)
Ουκρανία - Αγγλία 0-0
Σαν Μαρίνο - Πολωνία 1-5 (22' Ντέλα Βάλε / 10' και 66' Ζιελίνσκι, 23' Μπλαστσικόβσκι, 34' Σόμποτα, 75' Μιερζεγέβσκι)
Ουαλία - Σερβία 0-3 (8' Τζόρτζεβιτς, 39' Κολάροβ, 55' Μάρκοβιτς)
Ιταλία - Τσεχία 2-1 (51' Κιελίνι, 54' πέν. Μπαλοτέλι / 19' Κόζακ)
Λευκορωσία - Γαλλία 2-4 (32' Φιλιπένκο, 57' Καλάσεβ / 47' πέν. και 64' Ριμπερί, 70' Νασρί, 73' Πογκμπά)
Ισλανδία - Αλβανία 2-1 (14' Μπιάρνασον, 47' Σίγκθορσον / 9' Ράμα)
Τα παιχνίδια που απομένουν
11 Οκτωβρίου
Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Λίχτενσταϊν
Λιθουανία - Λετονία
Ελλάδα - Σλοβακία
15 Οκτωβρίου
Λιθουανία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Ελλάδα - Λίχτενσταϊν
Λετονία - Σλοβακία

sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: