ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ Καλλονής 1-3 [βίντεο]

Ντέρμπι νεοφώτιστων μεν, αλλά η Καλλονή μόνο για νεοφώτιστη δεν μοιάζει. Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει έτσι κάποιος, όταν σε...
τέσσερις αγωνιστικές έχει τρεις νίκες και έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό. Επόμενο… θύμα της ομάδας της Μυτιλήνης, ο Απόλλων Σμύρνης, στον οποίο έκανε… πλάκα και τον κέρδισε 3-1 στη Ριζούπολη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι νησιώτες με σκόρερ τους Μανούσο (53’), Λεάντρο (66’) και Μαρσέλο (76’), πήραν ακόμα ένα τρίποντο και δείχνουν ότι φέτος θα… τρελάνουν κόσμο.

Στον αντίποδα ο γηπεδούχος Απόλλων αν και έδειξε κατά διαστήματα κάποια καλά στοιχεία δεν ηττήθηκε από μία ανώτερη ομάδα, έδειξε ότι θέλει δουλειά ακόμα και το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής με την εκτέλεση πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90’.

Το ματς
Με μία πιο επιθετική διάθεση, σε σχέση με τα τρία πρώτα παιχνίδια του, ξεκίνησε ο Απόλλων Σμύρνης την αναμέτρηση με την Καλλονή στη Ριζούπολη. Ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε αλλαγές τόσο στα πρόσωπα, όσο και στο σχήμα, επιλέγοντας πιο επιθετικογενείς παίκτες, όπως ο Έγκον και ο Μπλάζεκ. Η διαφορά φάνηκε από το πρώτο κιόλας λεπτό, όταν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προσπάθησε να πιέσει την ομάδα της Μυτιλήνης και να την κλείσει στα καρέ της. Ωστόσο, οι νησιώτες, με την πίεση ψηλά και τις γραμμές τους που ήταν κοντά, κατάφεραν με σχετική ευκολία να απορροφήσουν τις επιθέσεις του αντιπάλου. Η διάθεση για ποδόσφαιρο και από τους δύο, έδωσε στο παιχνίδι έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Όλα αυτά μέχρι το 30’, καθώς από εκεί και πέρα το παιχνίδι μεταφέρθηκε κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και οι μονομαχίες έδωσαν την θέση τους στο στρωτό ποδόσφαιρο. Αν και ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργώντας κάποιες καλές στιγμές με τον Γκουέλα και τον Πετρόπουλο, η Καλλονή ήταν αυτή που θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα της Μυτιλήνης στο 40’… άγγιξε το 1-0, αλλά ο Τζόρβας είπε «όχι» στο τετ α τετ του Μανούσου, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι έκαναν και μία αναγκαστική αλλαγή, με τον Μίνγκα να παίρνει τη θέση του τραυματία Μπλάζεκ, λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος.

Μία εντελώς διαφορετική εικόνα είχε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καλλονή να ξεκινάει με το… πόδι στο γκάζι και να πιέζει για το γκολ. Η πίεση απέδωσε καρπούς για τους φιλοξενούμενους και ο Μανούσους στο 53’ ένοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενος. Ο Απόλλων προσπάθησε να συνέλθει από το τέρμα που δέχτηκε, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Απόρροια της πίεσης το 2-0 στο 66’, μετά την εκτέλεση φάουλ του Λεάντρο.

Μετά το δεύτερο γκολ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πίεσε πάρα πολύ, έχασε ευκαιρίες με τους Φαρινόλα και Έγκον, αλλά δεν ήρθε η μείωσε του σκορ. Οι νησιώτες βγήκαν αλώβητοι από την πίεση των γηπεδούχων και όχι μόνο δεν δέχτηκαν κάποιο γκολ, αλλά σε μία αντεπίθεση έφτασαν στο 76’ στο 3-0 με τον Μαρσέλο. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε οριστικά. Το μόνο που κατάφερε ο Απόλλων ήταν να πετύχει το γκολ της… τιμής με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πετρόπουλου στο 90ο λεπτό. Η Καλλονή έφτασε τους εννιά βαθμούς στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι έχει έρθει για να μείνει στη μεγάλη κατηγορία.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Κόρμπος, Άλβαρεζ, Γκουέλα, Μπλάζεκ (40’ Μίνγκας), Έγκον, Πετροόπουλος

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Άλβες, Φαρία, Λεοζίνιο, Χουανλού, Μανούσος, Καζάκης

sport-fm.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: