ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Από σήμερα οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2013

Σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με το Υπουργείο, να ανακοινωθούν τελικά οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας που ήδη έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί.

Οι ελλείψεις και τα προβλήματα
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», Μανώλης Μπελαδάκης, σε δηλώσεις του στο prismanews, αναφέρει ότι το σχολικό έτος ξεκίνησε με πολλές δυσκολίες και ελλείψεις, μέσα σε αυτές και οι τοποθετήσεις, μετακινήσεις και μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο την ημέρα του αγιασμού πολλά σχολεία της υπαίθρου να παραμείνουν κλειστά και πολλά παιδιά να αναγκάσουν να εξαιτίας των ελλείψεων

Παράνομες χαρακτηρίζει τις αποσπάσεις το ΚΥΣΠΕ

Σε αποσπάσεις εκπαιδευτικών προχώρησε παράνομα το υπουργείο Παιδείας, χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει το ΚΥΣΠΕ και χωρίς να έχουν υπογραφεί οι σχετικές καταστάσεις.

Την καταγγελία κάνει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Δημ. Μπράττης, δηλώνοντας ότι αρνείται να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις αυτές συμμετέχοντας σε προειλημμένες και παράνομες αποφάσεις.

«Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της εκπαίδευσης», αναφέρει ο κ. Μπράττης.

«Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες με ανακοινώσεις και επιστολές μου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισήμανα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία και στους συναδέλφους εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην εξέταση των αιτήσεων απόσπασης, απολύτως τίποτε δεν έγινε ώς τώρα.

Ως αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών», καταλήγει, «αρνούμαι να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου προειλημμένες και παράνομες αποφάσεις.

Ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως άνθρωπος, ζητώ, επιτέλους, να σταματήσουν τα "παιχνίδια" σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων μου και των οικογενειών τους και να επιδειχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, τουλάχιστον η ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του θέματος, καθώς και η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Ζητώ, άλλη μια φορά, την άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, όλων των ειδικοτήτων, με βάση τα λειτουργικά κενά».

prismanews.gr


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: