ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ανασφάλιστοι πάνω από τρία εκατομμύρια Έλληνες!!!

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι σήμερα ανασφάλιστοι, που σημαίνει ότι δε διαθέτουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με... στοιχεία που αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Healthworld.

Ο κ. Κοντός ανέφερε στην ομιλία του στο 12ο Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Από το Μνημόνιο στη συγκρότηση του υγειονομικού τομέα», ότι ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα 6.171.000 πολίτες με ασφαλιστική ικανότητα, ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται στους 3.068.000.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει πολλούς από τα 3.300.000 εκατομμύρια πολίτες, όπως εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους ή οικοδόμους που δε βρίσκουν πια μεροκάματα, οι οποίοι φέρονται να μην έχουν κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα.

Ωστόσο, ανάμεσά τους πιθανότατα υπάρχουν κάποιοι που είναι εγγεγραμμένοι σε δύο Ταμεία ή έχουν αλλάξει κάποια στιγμή ασφαλιστικό φορέα. Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των 3.000.000 ανασφάλιστων πολιτών φαίνεται πως είναι κατώτερος από τον πραγματικό αριθμό, με κάποιους ειδικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτός να αγγίζει και τα 4.000.000.

Και φυσικά, ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο στους ίδιους τους ανασφάλιστους, αλλά και στις οικογένειές τους, καθώς δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να αναβάλουν χειρουργεία για κρεατάκια ή άλλες χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά τους, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και δε διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την εγχείρηση.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: