ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Θρήνος στο Πανελλήνιο.» Έφυγε» από την ζωή η Ελληνίδα Ηθοποιός . . .

Απεβίωσε το πρωί του Σαββάτου ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός και σκηνοθέτης...
Κίττυ Αρσένη. 
Υπήρξε καλλιτέχνης με ενεργό κοινωνική παρουσία, ενώ κατά την περίοδο της Χούντας για την αντιστασιακή της δράση, φυλακίσθηκε και βασανίστηκε από το δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών. 

Η κηδεία της θα γίνει, στις 5 το απόγευμα της Τρίτης (17.9.2013), από το νεκροταφείο Αμαρουσίου.

Η Κίττυ Αρσένη, αδελφή του πρώην υπουργού κ. Γεράσιμου Αρσένη, γεννήθηκε στο Αργοστόλι, τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν και έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. 

Το καλοκαίρι του 1967 συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου σε πολυετή φυλάκιση. Το 1968, μετά την αμνηστία, έφυγε παράνομα από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μετά τη δικτατορία γύρισε στην Ελλάδα και έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά αθηναϊκά θέατρα. Υπήρξε γενική γραμματέας του ΣΕΗ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς (Ε.ΑΡ), μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου . Έγραψε το βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18″, μια αυτοβιογραφική διήγηση της περιπέτειάς της το 1967 στα κρατητήρια της Γενικής Ασφάλειας, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο της Κίττυς Αρσένη. Ξεχωριστή ηθοποιός και σκηνοθέτις, σπάνιος άνθρωπος, αγωνίστηκε σε όλη της τη ζωή για τις διαχρονικές αξίες της ανανεωτικής αριστεράς. «Πλήρωσε» τη γενναία της στάση την περίοδο της χούντας με φυλακές και βασανιστήρια».


kamikaze.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: