ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ευχαριστήρια επιστολή προς κυρία Παπαδοπούλου Ελευθερία

Κυρία Παπαδοπούλου
Σας ευχαριστούμε βαθύτατα για τη δωρεά στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών του βιβλίου της συγγραφής σας, με τον τίτλο «Το Παντοπωλείο, ένα ταξίδι στο χρόνο».

Με την ανάγνωσή του γίναμε συνταξιδευτές και γνωρίσαμε τους...

καρόδρομους που διέσχιζαν οι αγωγιάτες-μεταφορείς εμπορευμάτων, μέχρι το ’’30 του προηγούμενου αιώνα. Μπήκαμε στις παράγκες των επαγγελματιών της εποχής, του καρεκλά, του μπασματζή, του γανωτή, του τσαγκάρη, του πεταλωτή, του σαμαρά και οσμιστήκαμε στις μυρωδιές του τσίπουρου και του καφέ που έβγαιναν από τα καφέ- παντοπωλεία, όπου σταθήκαμε για να προμηθευτούμε ζάχαρη και τρόφιμα. Στη μακρινή διαδρομή μας στο χρόνο, παράλληλα, μαθητεύσαμε για την ιστορία του Βοΐου, τις πολιτικές εξελίξεις και την οικονομία. Ζήσαμε την μετάβαση στη νέα τεχνολογία και την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων και του εμπορίου και αποκομίσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση για την εποχή που έφυγε, ανεπιστρεπτί, παίρνοντας μαζί της την αγωνία επιβίωσης των κοντινών μας προγόνων.

Η γλαφυρή σας γλώσσα και η αφηγηματικής σας ικανότητα μετουσίωσαν μια έρευνα, από ένα απλό πόνημα, σ’ ένα όμορφο μυθιστόρημα, που κράτησε το ενδιαφέρον μας αμείωτο, από την πρώτη μέχρι και την τελευταία παράγραφο του βιβλίου σας.

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σ’ όλους να το διαβάσουν για να γνωρίσουν, μέσα από μια διαφορετική οπτική αισθητική, την ιστορία των τελευταίων χρόνων των χωριών και των πόλεων του Βοΐου και της ευρύτερης περιοχής.

Ευχαριστούμε και για τη δωρεά και των δέκα (10) ξενόγλωσσων βιβλίων
Σας ευχόμαστε υγεία και ευτυχία…

Ο προϊστάμενος
Ζαγκανίκας Σίμος

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: