ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων & Ενοικ. Δωματίων

Χθες (13 Σεπτεμβρίου) ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ., στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε στην...
αίθουσα του Επιμελητηρίου Γρεβενών.  
Συμμετείχαν επίσης ο κ. Ιωάννης Νασίκας ως εκπρόσωπος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών και ο πρόεδρος του  Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Γρεβενών, επίκουρος καθηγητής Θεμιστοκλής Λαζαρίδης.
Στη Γενική Συνέλευση βασικό θέμα αποτέλεσε η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Γρεβενών και οι τρόποι, οι ενέργειες και δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.     
Ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στην ανάγκη, η περιοχή να αποκτήσει συγκεκριμένη τουριστική ταυτότητα και έναν στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης.  Για τον σχεδιασμό αυτό είπε ότι: «θα υποδεικνύει τους αποτελεσματικότερους τρόπους προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών και  τις ομάδες κοινού που μας ενδιαφέρουν να προσελκύσουμε για να κάνουμε τη διαφορά».
Ο κ. Κοψαχείλης τόνισε ότι, «βασικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι ανάδειξη της περιοχής μας, ως ιδανικός προορισμός για πλήθος νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός τουρισμός, οικοτουρισμός, ορειβατικός, θρησκευτικός και ιαματικός τουρισμός».  Επίσης αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Γρεβενών στο οποίο φέτος δημιουργήθηκε το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, λέγοντας ότι: «το τμήμα αυτό μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και προοπτική στην ανάπτυξη του τουρισμού στα Γρεβενά, εάν το προσέξουμε και συνεργαστούμε μαζί του».
Εξετάστηκε η δυνατότητα ίδρυσης Αστικής μη Κερδοσκοπικής  Εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και σύλλογοι (Δήμος Γρεβενών, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίας κ.λπ.). Σκοπός της εταιρείας θα είναι η τουριστική ανάπτυξη, προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών, η διενέργεια ερευνών, εκπόνηση μελετών και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.  
Ο πρόεδρος των Σωματείου κ. Γιώργος Νταγκούμας ευχαρίστησε τον Βουλευτή Γρεβενών και τόνισε ότι: «ο κ. Κοψαχείλης είναι πάντα κοντά στους ξενοδόχους». Ζήτησε τη συνδρομή του στις δράσεις που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος και στις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Τουρισμού και σε άλλα υπουργεία.

Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Γρεβενών

Τιμολέοντα Κοψαχείλη

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: