ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μείωση του φόρου ζητούν οι πρατηριούχοι - Τόνοι ξύλων στη Δυτική Μακεδονία!

Να προχωρήσει άμεσα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) προκειμένου οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης να επανέλθουν στα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012 ζητά από το... υπουργείο Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) ενόψει της έναρξης στις 15 Οκτωβρίου, της χειμερινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.
Στην προσπάθεια αυτή η ΠΟΠΕΚ ζητά τη συνδρομή όλων των καταναλωτικών και επαγγελματικών οργανώσεων και όλων των οργανώσεων που εκπροσωπούν ιδιαιτέρως ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες πολιτών. Την ίδια, πάντως, στιγμή, στη Δυτική Μακεδονία ήδη εκατοντάδες οικογένειες έχουν προμηθευτεί τόνους ξυλείας για το φετινό χειμώνα, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στην τιμή του λίτρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, εάν δε μειωθεί η φορολογία.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΠΕΚ υπογραμμίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ, αυξημένου κατά 440%, την περασμένη χειμερινή περίοδο 2012-2013, έναντι της προηγούμενης περιόδου, επιβάρυνε την τιμή λιανικής ανά λίτρο κατά περίπου 35%, φέρει δε τα εξής χαρακτηριστικά αποτυχίας:
- Μείωση των δημοσίων εσόδων άνω των 300 εκατ. ευρώ χωρίς να συνυπολογισθεί η απώλεια φόρου εισοδήματος από τον μειωμένο τζίρο των επιχειρήσεων κατά 70%, που διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης.
- Απέτυχε ο στόχος πάταξης της λαθρεμπορίας και της παράνομης διάθεσης πετρελαίου όπως επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη απόφαση για την επέκταση εγκατάστασης συστημάτων εισροών εκροών στις εγκαταστάσεις όλων των διακινητών πετρελαίου θέρμανσης.
- Τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου αποδεικνύουν την μείωση των δημοσίων εσόδων από την εφαρμογή του μέτρου και καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων της τρόικας.
- Διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ η μεγάλη ατμοσφαιρική επιβάρυνση από την καύση ακατάλληλων υλικών, η οποία οφείλεται στη ριζική αλλαγή του προτύπου θέρμανσης με πετρέλαιο, εξαιτίας της αυξημένης λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 35%, από την αύξηση του ΕΦΚ.
- Το μέτρο επιστροφής ΕΦΚ σε ομάδα καταναλωτών με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια, απέτυχε αφού απορρόφησε μόνον το 30% του κονδυλίου.
Πρωινός Λόγος
kozanilife.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: