ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Από αύριο το πρωί!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΣΤΕΡΑ πλάκωσαν Ασιάτες. Νόμιμοι και παράνομοι. Αποδιωγμένοι, είτε «για μια καλύτερη ζωή». Και γέμισε η χώρα λαθρομετανάστες. Τους δώσαμε ένα πιάτο φαΐ, ως χώρα και άτομα, ως έλληνες του «Ξένιου Δία».
ΚΙ ανακατεύθηκε η φυσική τους δειλία και...
ανασφάλεια (ως παρανόμων και εν δυνάμει διωκόμενων) με τον τσαμπουκά Γεωργιανών που προηγήθηκαν και τη σκληράδα των Αλβανών που ξεκίνησαν την «άλωσή» μας. Για να μην κοιμάσαι πλέον ξεκλείδωτος και να μην κάνεις οτοστόπ. Ένα σύνολο που διαμόρφωσε νέα ήθη και επηρέασε τη ζωή μας. Ξεχύθηκε η βία μέχρι φόνων και δολοφονιών, ο έλληνας πολίτης στο έλεος επαγγελματιών-κλεφτών εκ Βουλγαρίας και Ρουμανίας, με την Αστυνομία να μην τους προλαβαίνει.
ΚΑΙ η άλλη μερίδα των «φιλόξενων» ελλήνων; Να ρίξουμε μια ματιά στα γνωστά και βιωμένα. Κάποιοι καμουφλαρισμένοι ντόπιοι «επιχειρηματίες» περίμεναν τους άμοιρους με ανοιχτή αγκαλιά. Τζάμπα εργάτες-λαθρομετανάστες. Στη δούλεψή τους άφθονοι εργάτες, τιποτένιοι, παρακατιανοί, με σώμα σε σχήμα εργαλείου. 
ΚΑΙ πήρε η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο διαστάσεις επιδημίας στην πατρίδα μας. Εδώ, στο χάος των εργασιακών σχέσεων στην ανοργάνωτη Ελλάδα, όπου η ανασφάλιστη εργασία ήταν κανόνας (για τους λαθρομετανάστες κι όχι μόνο) χωρίς εξαιρέσεις. Για να αυξάνουν τον τζίρο τους «εργοδότες», απειλούν με καταγγελία τους λαθρό και ενίοτε τους πυροβολούν.
ΩΣΤΟΣΟ, όλα έχουν ένα τέλος, με το πλήρωμα του χρόνου και την…Τρόικα στο κεφάλι μας. Άδεια Ταμεία χάσκουν περιμένοντας τον οβολό μας, για να καλύψουν την πολιτική αλητεία διαχειριστών του παρελθόντος και την αδιαφορία των σημερινών (μας). Ο κίνδυνος «επί θύραις και δεν(;) τον βλέπαμε. Και είναι η κατάρρευσή τους θέμα χρόνου και…απραξίας μας.
ΣΚΛΗΡΑ τα μέτρα για την ανασφάλιστη εργασία ΠΑΝΤΟΣ εργαζομένου κι όλα έχουν μιαν αρχή που είναι δύσκολη, αλλά και το ήμισυ του παντός. Από αύριο το πρωί, ο «εργοδότης» σκυθρωπιάζει, άγχεται και δεν κοιμάται. Και, βέβαια, άθελά του, θα φανούν οι πραγματικές του διαθέσεις για τους ξένους που τους «αγάπησε» για τη…τσέπη του.

ΝΑ δεις που τα «αισθήματα» μερίδας ελλήνων για τους ξένους αλλάζουν. Από αύριο το πρωί.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: