ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χιμπατζής ζωγραφίζει με το στόμα και κερδίζει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό

Το ποσό των 10.000 δολαρίων κέρδισε ο πρώτος νικητής σε διαγωνισμό ζωγραφικής... ο 37χρονος χιμπατζής Brent.
Ο 37χρονος Brent από τη Louisiana ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χιμπαντζήδες μιας και... ξέρει πως να συνδυάζει τα χρώματα στον καμβά για να κερδίζει τις εντυπώσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBCNews κατάφερε να βγει νικητής από έναν απαιτητικό διαγωνισμό ο οποίος οργανώθηκε από την Humane Society of the United States (HSUS).

Ο καλλιτέχνης που δεν χρησιμοποιεί πινέλα αλλά το στόμα του κέρδισε χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν στο ίδρυμα για χιμπαντζήδες Chimp Haven στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Κριτής ήταν η ερευνήτρια Jane Goodall η οποία ασχολείται με τη μελέτη της συμπεριφοράς των πιθήκων. "Τα έργα τέχνης όλων των υποψηφίων ήταν υπέροχα και μοναδικά - όπως είναι και οι ίδιοι οι χιμπαντζήδες. Ήταν δύσκολο να επιλέξω" είπε η Goodall που απένειμε το βραβείο στον Brent "Είναι σημαντικό να στηρίζουμε τα ιδρύματα που παρέχουν προστασία σε ζώα".
Η Cathy Willis Spraetz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Chimp Haven βοήθησε τον Brent να φιλοτεχνήσει αυτό το έργο, κρατώντας επί ώρες τον καμβά μέσα στο κλουβί του.

Τα υπόλοιπα έργα που ξεχώρισαν σε διαδικτυακή ψηφοφορία, θα λάβουν χρηματικό πόσο ώστε να ενισχύσουν τα ιδρύματα στα οποία φιλοξενούνται χιμπαντζήδες.

Πηγή:CBCNews

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: