ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η…ωρίμανση!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ και ομοιότητες με τη δολοφονία Γρ. Λαμπράκη; Πολλές. Με τη βασική διαφορά πως οι δολοφόνοι του βουλευτή ήσαν δραστήρια μέλη του αθέατου παρακράτους. Σε συζευκτική σχέση με την Αστυνομία του Κράτους, σε μιαν εποχή...
ιδεολογικής αναμέτρησης των ισχυρών.
Ο σημερινός φασισμός ξεχύθηκε στους δρόμους, ορατός, χειροπιαστός και με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση «σκληρών» που κερδίζουν πόντους και χάνουν έδαφος. Σε κλίμα και ατμόσφαιρα βολική για χοντροκομμένους του «εγέρθητος» κι άλλους με το στιλέτο.
ΩΣΤΟΣΟ, κατά το αίτιο και αιτιατό, ήταν φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργηθεί ο αντίποδας του διεφθαρμένου Κράτους, από επικίνδυνους του παρακράτους. Να στραφούμε, λοιπόν, στις αιτίες που διαμόρφωσαν το κλίμα. Σε τομείς, περιπτώσεις και παραδείγματα που δημιούργησαν εξαγριωμένους πολίτες-βάση για παράνομες δράσεις «ιδεολόγων» με τα καδρόνια.
ΤΙ προηγήθηκε; Από ποια στενά πέρασαν οι αξίες και αλλοιώθηκαν; Πώς άδειασε το ταμείο και φιλοτεχνήθηκε το σκηνικό της αγανάκτησης; Ποιοι πότισαν το δέντρο της οργής; Καλό είναι να τα επαναλαμβάνουμε μη ξεχαστούν και «αμνηστευθούν» οι δράστες.
ΕΡΤ και χορός δισεκατομμυρίων. Σύστημα προσλήψεων, τοποθετήσεων και…μοιρασιάς των «κερδών». Είχε το ταμείο, γιατί να μην έχουν και οι κατέχοντες την εξουσία και προσοδοφόρα πόστα; Με άλλα λόγια, πώς ληστεύεις μιαν Ελλάδα (για να γίνει επαίτης), πώς αντιδράς στο χρήμα να σου γνέφει απέναντι; Πώς το μοιράζεις νόμιμα(;) μη σε πάρουν χαμπάρι;
ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ (ως φορολογούμενοι) ακριβά το χαμόγελο της κας Σεμίνας. Μας στοίχισε πανάκριβα το δίδυμο Λυριτζής-Οικονόμου, η ανέκφραστη κα Χούκλη, η ωραιοπαθής κα Τσαπανίδου, η «παντός καιρού» κα Παναγιωταρέα. Τσέπωνε το χιλιαρικάκι του ημερησίως έκαστος του «διδύμου» σαχλαμαρίζοντας στη ΝΕΤ (ενίοτε σκάλιζε τη μύτη του ο πρώτος-σήμερα χαϊδεύει, αηδιαστικά, το μούσι του), αναρωτώμενοι (κι αυτοί) «πού πήγαν τα λεφτά;». Κάτι ρώτησε την Τσαπανίδου για τα έσοδά της ο κ. Καμένος και του όρμησε δίκην εξαγριωμένου κυνός.

ΚΑΙ, βέβαια, περιμένουμε (και επιμένουμε) τον έλεγχο της φορολογική τους δήλωσης, την επίμαχη περίοδο. Αν δεν τα δήλωσαν, μπήκε ακόμα ένα λιθαράκι στο μωσαϊκό των εξοργισμένων. Αν δεν δούμε υπογραφές, η λαϊκή αγανάκτηση θα ανηφορίζει ξεφυσώντας.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: