ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Κι όμως το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο είναι η ...πεθερά!!!

Φαίνεται πως οι επιστήμονες έχουν βαλθεί να καταρρίψουν κάθε μύθο. Ακόμη και εκείνον της πεθεράς. Γιατί μπορεί να έχει χυθεί ατελείωτο μελάνι για τους ευσεβείς πόθους... καταστροφής της μητέρας του έτερον ήμισυ- από σενάρια ταινιών έως απολαυστικά ανέκδοτα- όμως όλα αυτά θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Γιατί όπως αποφάνθηκαν οι επιστήμονες, οι συχνές επαφές με την πεθερά είναι κλειδί για έναν ευτυχισμένο γάμο.

Οι επιστήμονες του Deakin University στην Αυστραλία ήταν εκείνοι που βάλθηκαν να κάνουν θρύψαλα το συγκεκριμένο στερεότυπο. Εκαναν μελέτη λοιπόν στην οποία μετείχαν 2.000 άνθρωποι, καταγράφοντας τις σχέσεις τους με τα πεθερικά τους. Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα πως οι παντρεμένοι που βλέπουν μία φορά την εβδομάδα τη μητέρα τους, αλλά και την πεθερά τους, είναι πιο ευτυχισμένοι από ότι όσοι δεν το συνηθίζουν.

Οπως επεσήμανε η ερευνήτρια Μελίσα Γουάινμπεργκ, τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για στενούς οικογενειακούς δεσμούς. Η ίδια εξήγησε πως η συγκεκριμένη επαφή με τα δύο άτομα που έφεραν στη ζωή το ζευγάρι δίνει στους συζύγους την ευκαιρία να ωφεληθούν από δύο πηγές μητρικής υποστήριξης. Κάτι που οδηγεί σε πιο ισορροπημένη οικογενειακή ζωή του ζευγαριού και περισσότερο ευτυχισμένο γάμο.

iefimerida.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: