ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αδύναμος ο Πυρσός αλλά θέλει πίστωση χρόνου

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποκλείστηκε από το κύπελλο της κατηγορίας Γ’ Εθνικής ο τοπικός Πυρσός καθώς έχασε 3-0 στη Φιλιππιάδα από τον τοπικό Εθνικό. Σ’ ένα παιχνίδι που έγινε παρουσία 300 περίπου θεατών, που αν εξαιρέσουμε τα 3 γκολ και 2-3 ακόμα φάσεις, δεν έχει και ...τίποτα άλλο να παρουσιάσει καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα κυμάνθηκε 
σε μέτρια επίπεδα, χωρίς να λείψουν οι σκληρές μονομαχίες, πολλές φορές αψιμαχίες, με πολλά φάουλ και διακοπές. Ο Πυρσός είχε μεν αρκετές αδυναμίες, ειδικά από τη μέση και μπροστά, αφού δύσκολα δημιουργούσε φάσεις. Όμως στάθηκε και άτυχος υπό την άποψη ότι στο πρώτο λεπτό με το καλησπέρα δέχτηκε γκολ, από την κεφαλιά του Παναγιωτόπουλου, ενώ στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου δέχτηκε το δεύτερο γκολ στο 54’ με πέναλτι και σε μια οριακή φάση, που αν ήταν πέναλτι ή όχι κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος αν δεν υπάρξει η βοήθεια του βίντεο. Έγινε ένα μαρκάρισμα του Καραγκούνη στο Θεοδώρου, λίγο βίαιο που ώθησε τον Τρικαλινό ρέφερι Τζοφώλη να δώσει πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ για τον Εθνικό πάλι ο Παναγιωτόπουλος.
Σε καίρια λοιπόν χρονικά σημεία του αγώνα δέχτηκε τα δύο πρώτα γκολ που του έκοψαν τα πόδια. Ειδικά μετά το 2-0, παρά το επιθετικό πρόσωπο που είχε ο Πυρσός, ήταν δύσκολο να κάνει την ανατροπή, τη στιγμή που δεν αρκούσε το πάθος και η προσπάθεια των παικτών του. Έχει ακόμα εμφανείς αδυναμίες, είτε γιατί δεν βρήκε ακόμα τον ρυθμό του, αφού ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σαιζόν, είτε γιατί υπάρχουν ακόμα κενά και στο ρόστερ. Το τρίτο γκολ της Φλιππιάδας σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με κοντινό σουτ του Μούτου, που σφράγισε τη νίκη των γηπεδούχων με 3-0 και ήταν κάτι σαν το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Πυρσός δεν είχε κανένα στοιχείο από την ομάδα που γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια στο ίδιο γήπεδο που πέρασε σαν σίφουνας και δεν είναι αυτή εμφάνιση ομάδας που φέρνει ένα ιστορικό όνομα και μια βαριά φανέλα. Αλλά αυτό είναι σημείο των καιρών και δεν αφορά μόνο τον Πυρσό αλλά και πολλές άλλες ιστορικές ομάδες. Για παράδειγμα, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τη Φιλιππιάδα, στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας η πρωταθλήτρια του 1988 Λάρισα αγκομαχούσε να νικήσει τον Θεσπρωτό και χρειάστηκε να μπει ένα γκολ στην παράταση. Η εικόνα που έδειξε στη Φιλιππιάδα ο Πυρσός δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού όπως αναφέραμε και στην αρχή είχε προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και αδυναμίες στην τελική προσπάθεια. Έχοντας απέναντι και μια ομάδα, όπως ο Εθνικός, που κι αυτή τελευταία ώρα συγκρότησε διοίκηση και έκανε μεταγραφές κατά κανόνα με νέα παιδιά από την περιοχή.

Δίκαια έχασε ο Πυρσός από τον ανώτερο Εθνικό. Ωστόσο εκ προοιμίου κανείς δεν μπορεί να καταδικάσει την ομάδα των Γρεβενών, γιατί στα πρώτα παιχνίδια δεν μπορείς εύκολα να βγάλεις συμπεράσματα. Κι επιπλέον, το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι ένας γρίφος, αφού πολλές ομάδες συγκροτήθηκαν την τελευταία στιγμή με εμφανή τα οικονομικά προβλήματα και κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι στο πρωτάθλημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει εφησυχασμό όσων έχουν στα χέρια τους την τύχη αυτή της θρυλικής και ιστορικής ομάδας. Χρειάζεται δουλειά και αν υπάρχουν τα περιθώρια για κάποιες προσθήκες, ας γίνουν. Ο Πυρσός του κυπέλλου και έτσι όπως παρατάχτηκε στη Φιλιππιάδα, θα έχει ανηφορικό δρόμο στο πρωτάθλημα, αλλά ας ελπίσουμε ότι και οι άλλες ομάδες θα βράζουν στο ίδιο καζάνι. Στόχος του Πυρσού δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος από την παραμονή στην κατηγορία και την αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα.

Θετικό στοιχείο από τον Πυρσό που είδαμε στη Φιλιππιάδα είναι η υπερπροσπάθεια και το πάθος των παικτών του. Όλοι μόχθησαν, πάλεψαν, έβαλαν τα πόδια στη φωτιά, ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν και δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο γκολκίπερ Αλεξίου δεν έχει καμία ευθύνη για τα τρία γκολ, στην άμυνα θετικοί ήταν Σκέντος και Μπόλος, ο Κοσμίδης ήταν από τους λίγους δραστήριους παίκτες στη μεσαία γραμμή, ενώ μπροστά ο Δούμας πάλευε μόνος του, αφού ήταν λίγες οι οργανωμένες επιθέσεις από πλευράς Πυρσού. Από τον Εθνικό ο σκόρερ Παναγιωτόπουλος με τα δύο γκολ παίρνει τον τίτλο του MVP του παιχνιδιού, ενώ καλά τα πήγαν Παπαβασιλείου, Σιαπέρας, Μούτας, Θεοδώρου.

Ο διαιτητής Τζοφώλης από τα Τρίκαλα ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι στο 54’ σε βάρος του Πυρσού, καθώς ήταν μια φάση οριακή, όπου και να μη έδινε πέναλτι δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα. Ήταν στην κρίση του διαιτητή, ο οποίος όμως έδειξε το σημείο του πέναλτι. Κατά τα άλλα έκανε κάποια λάθη, αλλά όχι σε σημείο που να διαδραμάτισαν ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Κλείνοντας ένα θα πούμε σαν επίλογο: Να συνεχιστεί η προσπάθεια στον Πυρσό γιατί ο χρόνος δεν προσφέρεται για ανακατατάξεις και αλλαγές και οι Γρεβενιώτες να βρουν επιτέλους τα σημεία που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να υπεισέλθουμε στα εσωτερικά του Πυρσού, αλλά τα τελευταία χρόνια έγιναν ιστορικά λάθη από πολλές πλευρές, κυριάρχησαν οι προσωπικοί εγωισμοί που μπήκαν πάνω από το συμφέρον της ομάδας, με συνέπεια τα γνωστά προβλήματα και η επιστροφή στα «πέτρινα χρόνια».

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: