ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο πρώτος μαύρος βουλευτής της Γερμανίας!

Iστορία έγραψε o πολιτικός ο Καραμπά Ντιαμπί, ο οποίος έγινε ο πρώτος Αφρικανός που εκλέχθηκε στο εθνικό γερμανικό κοινοβούλιο.
Ο 51χρονος Ντιαμπί ο οποίος εκλέχθηκε βουλευτής με τους... Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες στο ανατολικό κρατίδιο της Σαξονίας, Ανχαλτ, ζει στη Γερμανία εδώ και τριάντα χρόνια και πήρε την γερμανική υπηκοότητα πριν 12 χρόνια.

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε το 2008 όταν εντάχθηκε στο SPD, ενώ το 2009 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην ανατολική πόλη Χάλε. Ο Ντιαμπί έχει διδακτορικό στη Χημεία. Τον μεγάλωσε η μεγαλύτερη αδελφή του στη Σενεγάλη και σε ηλικία 24 ετών μετανάστευσε στην τότε κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Το 1985 εγκαταστάθηκε στη Χάλε. Είναι παντρεμένος με Γερμανίδα και έχει δύο παιδιά.

Στις γερμανικές εκλογές ο Ντιαμπί δεν κατάφερε να κερδίσει την έδρα στην εκλογική περιφέρειά του, όμως κέρδισε μια από τις έδρες που κέρδισε το SPD ως κόμμα.
Ο ίδιος δήλωσε πως θα εργαστεί στο κοινοβούλιο για να θεσπιστεί στη γερμανική νομοθεσία πρόβλεψη για ένα κατώτατο ωρομίσθιο για όλους τους εργαζομένους, ενώ θα επικεντρωθεί επίσης στην βελτίωση της ένταξης των μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.
blog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: