ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Δίπλωμα οδήγησης με ηλεκτρονικό παράβολο

Το ηλεκτρονικό παράβολο καθιερώνει το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων για την έκδοση άδειας οδήγησης και κάρτας ψηφιακού ταχογράφου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την...καταπολέμηση της γραφειοκρατίας αλλά και της κατά το δυνατόν απλούστευσης των διαδικασιών προς όφελος του πολίτη.

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχ. Παπαδόπουλος, από τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου, δίνει τη δυνατότητα στους συναλλασσόμενους με τη Διοίκηση να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου.

Για την αγορά του e-παραβόλου οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα) μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), επιλέγοντας από τις «Υπηρεσίες προς Πολίτες ή Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» τη σχετική εφαρμογή «e- παράβολο». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για όλους τους πολίτες και επιχειρήσεις, χρήστες και μη χρήστες του Taxisnet.

Αναλυτικότερα η διαδικασία περιλαμβάνει:

- Δημιουργία παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα για τη χορήγηση του παραβόλου που επιλέγει και η εφαρμογή εκδίδει μοναδικό ψηφιακό «κωδικό παραβόλου» που αντιστοιχεί στο ηλεκτρονικό παράβολο. Στη συνέχεια θα εκτυπώνει το ηλεκτρονικό παράβολο για να το καταθέσει στην οικεία Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

- Πληρωμή παραβόλου: Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει το αντίστοιχο ποσό του ηλεκτρονικού παραβόλου σε οποιαδήποτε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, με τον «κωδικό παραβόλου» (σε κατάστημα της τράπεζας ή και στα εναλλακτικά δίκτυα ΑΤΜ, Web banking και phone banking).

- Κατάθεση παραβόλου στην Υπηρεσία: Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει το ηλεκτρονικό παράβολο στην Υπηρεσία και στη συνέχεια, ο υπάλληλος της Υπηρεσίας, θα κάνει τον έλεγχο και τη δέσμευση του ηλεκτρονικού παραβόλου μέσω της εφαρμογής.

Κατά τη φάση της πιλοτικής λειτουργίας, η κατάθεση του e- παραβόλου θα εμφανίζεται στις Υπηρεσίες δύο εργάσιμες ημέρες μετά την πληρωμή.

Στην επόμενη φάση, η εφαρμογή θα δώσει τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το ηλεκτρονικό παράβολο θα εμφανίζεται άμεσα.

Τέλος, παράλληλα με το ηλεκτρονικό παράβολο θα συνεχίσουν να εκδίδονται παράβολα και μέσω των ΔΟΥ.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: