ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η πιο καταχρεωμένη χώρα του κόσμου είναι ένας πραγματικός παράδεισος

Εάν οι Σεϊχέλες είναι γνωστές για ένα πράγμα, αυτό είναι σίγουρα οι εξωτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά τους. Όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, έχουν το...
θλιβερό προνόμιο να κρατούν την πρωτιά του πλέον καταχρεωμένου κράτους στον κόσμο. Τα στοιχεία της Jubilee Debt Campaign, μιας ομάδας που πιέζει για τη διαγραφή χρεών στις αναδυόμενες χώρες, δείχνουν ότι οι Σεϊχέλες έχουν το μεγαλύτερο καθαρό χρέος στον κόσμο (ο οργανισμός μετρά το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, καθώς και τις απαιτήσεις που έχει η κάθε χώρα), στο 152% του ΑΕΠ. Ακολουθούν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, που όπως και οι Σεϊχέλες, χρειάστηκαν πακέτα διάσωσης το 2008.

Αντίθετα, ο μεγαλύτερος πιστωτής του κόσμου είναι η Σιγκαπούρη, με καθαρό πλεόνασμα 294% του ΑΕΠ της. Ακολουθούν η Ελβετία, η Σαουδική Αραβία και η Νορβηγία.

Το Jubilee Debt Campaign μετρά 127 χώρες που χρωστούν και 36 πλεονασματικές χώρες, που έχουν δανείσει περισσότερα από όσα χρωστούν. Οι πλεονασματικές χώρες αντιμετωπίζονται παραδοσιακά ως “ηθικά ανώτερες”, αλλά στην πραγματικότητα “ευθύνονται εξίσου για τις κρίσεις χρέους σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται ολοένα και περισσότερο από τεράστιες ανισορροπίες”, τονίζει ο οργανισμός.
fimes.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: