ΣΙΝΕ

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Παρουσίαση του cd «Ξεριζωμός. 91 χρόνια μετά...» στην Τεχνόπολι

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου cd με τίτλο «Ξεριζωμός. 91 χρόνια μετά...» που θα κυκλοφορήσει πρώτη φορά με τον Ελεύθερο Τύπο σήμερα Κυριακή...


Η παρουσίαση του cd Ξεριζωμός. 91 χρόνια μετά...» έγινε στο του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού «ΑΘΗΝΑ 9.84» στην Τεχνόπολις στο Γκάζι.
Στη live παρουσίαση των τραγουδιών συμμετείχαν όλοι οι συντελεστές του cd: Αντώνης Βαρδής, Βασίλης Καρράς, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γιώργος Μαργαρίτης, Σταμάτης Κραουνάκης, Λεωνίδας Βελής, Μπάμπης Τσέρτος, Νίκος Μακρόπουλος, Λάμπρος Καρελάς, Νάντια Καραγιάννη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννης Βαρδής, Μαρία Αναματερού, Κώστας Αγέρης, Ρένα Στάμου, Mehtap Demir. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης και πολυμουσικός Χρήστος Παπαδόπουλος και τους στίχους ο συγγραφέας και ερευνητής Κώστας Μπαλαχούτης.
Το cd περιλαμβάνει τραγούδια που γεννήθηκαν μέσα από μνήμες, διηγήσεις και «διαβάσματα» και ψηλαφίζουν το μεγάλο ξεριζωμό του 1922 αλλά και όσους προηγήθηκαν και όσους ακολούθησαν.

Τραγούδια του σήμερα, με φρέσκο αγέρα και ήχο, που κουβαλούν μνήμες και θύμησες του χτες. Τραγούδια αληθινά, τραγούδια παντοτινά. Δημιουργίες που μιλούν για μικρές και μεγάλες στιγμές: της χαράς, του κεφιού, του έρωτα, του χωρισμού, της λύτρωσης. Δίνουν απάγκιο και ελπίδα στα «δύσκολα», ξορκίζουν το κακό, γλεντάνε τους καημούς και αλαφρώνουν την καρδιά με το βλέμμα να ρίχνει λοξές ματιές σε χρόνους «κεντημένους» όταν το τραγούδι ήταν το «ψωμί» και η «ψυχή» του Έλληνα.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ , ΝΙΚΟΣ ΔΑΜΑΛΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΕΛΑΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΑΝΙΣΗ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ


vipnews.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: