ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Oλυμπιακός - Μπεσίκτας 87-86 (video)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο του τρόπαιο για τη φετινή αγωνιστική σεζόν, καθώς επικράτησε στην παράταση στον τελικό του Rixos Cup της Μπεσίκτας με...
87-86 (78-78 κ.α.).

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι με δικό του buzzer beater, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Κώστας Σλούκας (αναδείχτηκε και MVP), Σέντρικ Σίμονς, Στράτος Περπέρογλου και Γιώργος Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα και δεν κατάφερε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Το θετικό ήταν πως ξεκίνησε καλά στην άμυνα και δεν επέτρεψε στους Τούρκους να κάνουν το παιχνίδι τους και να βρουν ρυθμό. Το αρνητικό ήταν τα πολλά φάουλ που σφυρίχτηκαν κόντρα στην ομάδα του Πειραιά, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο οποίος χρεώθηκε με τεχνική ποινή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Μπεσίκτας να προηγείται με 13-12. Στη συνέχεια ο εκνευρισμός του Μπαρτζώκα πέρασε στον Έισι Λο, ο οποίος μόλις χρεώθηκε με φάουλ σε σουτ του Λόφτον, αντέδρασε και χρεώθηκε και αυτός με τεχνική ποινή. Αποτέλεσμα; Η τουρκική ομάδα να πάρει μία καλή διαφορά απέναντι στους «ερυθρόλευκους», καθώς το σκορ δεν άργησε να γίνει 19-29. Η αγωνιστική αντίδραση ήταν άμεση για την ομάδα του Πειραιά με ένα σερί 7-0, ενώ το τέλος του πρώτου μισού βρήκε τους Πρωταθλητές Ευρώπης πίσω με 30-33.

Η Μπεσίκτας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κατάφερε και πάλι να πάρει μία καλή διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό. Μάλιστα η τουρκική ομάδα έφτασε ακόμα και στο +12 (39-51), αλλά και πάλι η αντίδραση των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν άμεση. Λοτζέσκι και Σίμονς κατάφεραν να βρουν τις λύσεις στην επίθεση και μείωσαν τη διαφορά (46-51). Οι Τούρκοι όμως με τρίποντο στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, πήγαν στο +6 (51-57). Το παιχνίδι έγινε μεγάλο ντέρμπι στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Ο Περπέρογλου βρήκε σουτ και σημαντικές… ανάσες για την ομάδα του, ωστόσο η Μπεσίκτας προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει το προβάδισμα και το κατάφερε μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου χάρη στον Λόφτον.

Οι Πρίντεζης και Περπέρογλου κατάφεραν να βάλουν τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού, ο Λόφτον από την πλευρά του έκανε τα πάντα για την Μπεσίκτας. Στο τέλος όμως ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που βρήκε τον Σίμονς κάτω από το καλάθι για να πάει το παιχνίδι στην παράταση (78-78 κ.α.). Στο εξτρά πεντάλεπτο, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο, καθώς καμία από τις δύο δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πάρει μια μικρή διαφορά. Μάλιστα οι Τούρκοι είχαν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά ο Ματ Λοτζέσκι στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού, είχε διαφορετική άποψη καθώς με δικό του σουτ 3’’ πριν τέλος έγραψε το τελικό 87-86 για την ομάδα του.


Τα δεκάλεπτα: 12-13, 30-33, 51-57, 78-78 (κ.α.), 87-86.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (7ριμπ), Λο 4, Ντάνστον 8, Περπέρογλου 7 (1), Παπαπέτρου, Σλούκας 17 (1τριπ, 4ασ), Σίμονς 14 (7ριμπ), Πρίντεζης 11 (1τριπ), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 1 (7ασ), Λοτζέσκι 15 (3τριπ, 3ασ).

Μπεσίκτας (Καντεμίρ): Γκιουλέρ 9 (1), Οζμιράκ 3 (1), Λόφτον 32 (3), Μπρόεκχοφ 5 (1), Ρούζιτς 2, Φόστερ 5 (1), Μπάκμαν 14 (1), Σιρίν 2, Αϊβερσον 9, Τοπάλογλου 5.

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: