ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ξάνθη - Ατρόμητος 0-2 (video)

Γιορτάζει, γιορτάζει, τ’ ακούμε που το «φωνάζει»! Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος συνέχισε τα…θαύματα που κάνει με τη φανέλα του Ατρομήτου και τον οδήγησε σε άνετο διπλό επί της Ξάνθης.

Κερνώντας στον (επίσης εξαιρετικό) Ναπολεόνι το τέταρτο φετινό του γκολ (12’) και σφραγίζοντας ο ίδιος (44’) το τελικό 2-0 επί των ακριτών, ο Έλληνας επιθετικός «στρογγυλοκάθισε» τους Περιστεριώτες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Σπάζοντας μια έδρα που ήταν απόρθητη μέχρι τώρα και αναγκάζοντας τους φίλους της (φορμαρισμένης ως τώρα) Ξάνθης να τον χειροκροτήσουν στο τέλος για την άνετη επικράτησή του!

Το ματς
Αν το παιχνίδι στα Πηγάδια ήταν… κοστούμι, θα ‘πεφτε κάτι παραπάνω από γάντι στον Ατρόμητο. Τόσο καλά το «έραψε», απ’ το ξεκίνημα κιόλας του ματς. Πιάνοντας στον ύπνο την Ξάνθη (όπως επιβεβαίωσε κι η νάρκωση της άμυνάς της σε κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου) οι Περιστεριώτες την έριξαν πριν καν το καταλάβει στο καναβάτσο. Όχι με «κροσέ». Αλλά μ’ ένα χαλαρό πλασεδάκι του -πάντα αξιόπιστου σε θέση βολής- Ναπολεόνι.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς η ομάδα του Μάουρερ να… θιχτεί και να πιέσει, συνέβη μόνο το πρώτο. Διότι οι γηπεδούχοι είχαν διάθεση. Προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν. Πέρα όμως από μια κεφαλιά του Βάλλα σε κόρνερ, δεν χαλούσαν το ηλιόλουστο απόγευμα που περνούσε ο Σηφάκης. Αντίθετα, ο Παπαδόπουλος αποφάσισε να χαλάσει -ακόμα περισσότερο- το δικό τους. Με «ζυγισμένη» κεφαλιά (σε φάουλ του Ούμπιντες) που έγειρε για τα καλά τη ζυγαριά υπέρ του Ατρομήτου.

Γιατί με δυο γκολ προβάδισμα οι Περιστεριώτες έγιναν ακόμα πιο άνετοι στο γήπεδο. Κρατούσαν ακόμα ευκολότερα την Ξάνθη μακριά απ’ την περιοχή τους. Και τις ελάχιστες φορές που οι γηπεδούχοι κατάφερναν να «τρυπώσουν» σ’ αυτή (όπως στο τετ-α-τετ του Σολτάνι) ο Σηφάκης βρισκόταν εκεί για να προστατέψει τα κεκτημένα. Κάτι που φρόντιζε να κάνει και ο προπονητής του απ’ τον πάγκο -περνώντας τον Καραγκούνη αντί του Ναπολεόνι και γυρίζοντας σε 4-2-3-1.

Τι κι αν το «πάλευε» λοιπόν κι ο Μάουρερ απ’ την πλευρά του (βάζοντας τον δημιουργικό Βασιλακάκη αντί του Ντιέ); Η ομάδα του παρέμενε βραχυκυκλωμένη. Εγκλωβισμένη στην εξαιρετική τακτική του αντιπάλου. Και ανήμπορη (πέρα από κάποιες υποψίες ευκαιριών) ν’ αλλάξει τη μοίρα της. Αυτή που έλεγε πως σήμερα θα χάσει το αήττητο στα Πηγάδια και θα δει τον Ατρόμητο να εκτοξεύεται σε ύψη που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσουν στη βαθμολογία.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Παΐτο, Βάλλας (70’ λ.τ. Χοσέμι), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Ντιέ (75’ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Σολτάνι, Σουάρεθ (46’ Μάνταλος), Κάλβο, Σολάρι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (81’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (90’+1’ Γεωργίου), Παπαδόπουλος, Ναπολεόνι (65’ Καραγκούνης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Πασχάλης (Ηπείρου)



sport-fm

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: