ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Εργοτέλης - Παναθηναϊκός 0-2 (video)

Ο Φιγκερόα έκανε την αρχή (83’), ο Κουτρουμπής «σφράγισε» τη νίκη (90'+) και ο Παναθηναϊκός έδειξε...
λεβεντιά στην Κρήτη, παίρνοντας το πρώτο "διπλό" (2-0) επί του αήττητου μέχρι σήμερα Εργοτέλη.

Το ματς
Ο γηπεδούχος Εργοτέλης, που φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, είχε στόχο να διατηρήσει το αήττητο. Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Οι Κρητικοί παρατάσσονταν στον αγωνιστικό χώρο με το συνηθισμένο σχήμα, ενώ το «τριφύλλι», για πρώτη φορά με 4-4-2 και τους Μπεργκ – Φιγκερόα να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Η αρχή ανήκε στον Εργοτέλη που μπήκε δυνατά και δημιούργησε ευκαιρίες. Σε όλες, όμως, ο Στέφανος Καπίνο είπε «όχι» (Χαντί, Μπατιμπανγκά). Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το 15’, αλλά δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος. Κάποια μακρινά σουτ από Μπεργκ και Φιγκερόα, ήταν οι μοναδικές «απειλές» για τον αντίπαλο γκολκίπερ, τον Αθανασίου. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, το ημίχρονο πέρασε, χωρίς το… πλεκτό να κουνηθεί και με τον φωτεινό πίνακα του Παγκρητίου να γράφει Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 0-0…

Στην επανάληψη, παρατηρήθηκε το εξής «σκηνικό»: Ο Εργοτέλης να μην είναι απειλητικός και ο Παναθηναϊκός να έχει μια υπεροχή, αλλά φλύαρη. Μέχρι το 56’, όταν ο Λαγός σούταρε δυνατά, από τη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Αθανασίου έδιωξε ενστικτωδώς…

Αφού πέρασε ένα 25λεπτο χωρίς τίποτα το αξιόλογο, με τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και αρκετά φάουλ, απόροια των κακών εκτιμήσεων, κυρίως, των χαφ, ο Μπατιμπανγκά έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν με πλασέ από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο άσος του Εργοτέλη, όμως, το κατάφερε λίγο αργότερα, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ίσως στη μοναδική φορά που βρέθηκε σε… θέση βολής. 83ο λεπτό, λοιπόν, και έπειτα από λάθος των παικτών του Εργοτέλη, ο Μπεργκ πήρε την μπάλα και… εξόρμησε, από τα αριστερά. Ο Σουηδός σήκωσε το κεφάλι του, είδε την κίνηση του Αργεντινού, έβγαλε την ασίστ και ο τελευταίος με πλασέ «έγραψε» το 0-1, εν μέσω πανηγυρισμών από τους 1500 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ματς.

Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ του Καπίνο με καίριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Κρητικών και όλα έδειχναν ότι οι «πράσινοι» θα έφευγαν από το Ηράκλειο με το «φτωχό», μα πολύτιμο 0-1. Ο νεοεισελθών Κουτρουμπής, όμως, είχε… άλλη άποψη. Έπειτα από σέντρα του Αμπείντ, στις καθυστερήσεις, ο σέντερ μπακ του «τριφυλλιού» πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2…

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Πετράκης): Αθανασίου, Ρέντζας (86' Αναστασάκος), Πίτσος, Σαρρής, Μεχια, Καρντόζο (89' Χαλκιαδάκης), Πελέ, Ρομάνο, Μπαντιμπανγκά, Χαντί (68' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (81' Αμπεϊντ), Φιγκερόα (88' Κουτρουμπής), Μπεργκ (93' Κλωναρίδης).

sport-fm

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: