ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Πανθρακικός - ΠΑΟΚ 0-3 (video)

Κάτι παραπάνω από πειστική ήταν η νέα απάντηση του ΠΑΟΚ στο αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζοντας μια απ’ τις πιο...φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος (που δεν είχε ηττηθεί στην έδρα της), ο «δικέφαλος του Βορρά» έκανε ...
πάρτι στην Κομοτηνή και με το 3-0 επί του Πανθρακικού κράτησε καυτή την ανάσα του στην πλάτη του Ολυμπιακού.

Δυο όμορφα γκολ του Λούκας (11’, 44’) κι ένα αυτογκόλ του Εμπόου (72’) σφράγισαν την άνετη νίκη της ομάδας του Στέφενς, που θα μπορούσε να ‘χει πάρει θριαμβευτικές διαστάσεις, αν οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο εύστοχοι στο τέλος.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (αφού η μη χρησιμοποίηση του Σαλπιγγίδη εντάσσεται στο rotation) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός ξεκίνησε τον Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τραυματία Λίνο και τοποθέτησε τον Σκόνδρα στο απέναντι. Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Χακόμπο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης και Σκόνδρας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Λάζαρ-Τζιόλης, στην τριάδα μπροστά τους οι Λούκας (αριστερά), Στοχ (επιτελικός), Νίνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης.

Το ματς
Από μεγάλη ανατροπή προερχόταν. Σε γήπεδο που οι οπαδοί του το ‘καναν να μοιάζει με δικό του έπαιζε. Ο ΠΑΟΚ είχε όλες τις προϋποθέσεις να περάσει ένα απ’ τα σοβαρότερα τεστ πρωταθλητισμού που θα δώσει φέτος. Και δεν έχασε καθόλου χρόνο πριν πιάσει το… στιλό! Έστω λοιπόν κι αν η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι αύριο, ο Λούκας την ξεκίνησε σήμερα (προς την περιοχή του Πανθρακικού). Και υπέγραψε με στιλ -όταν έφτασε εκεί- το προβάδισμα του «δικεφάλου».

Παρόλο που ο ίδιος, δε, έχασε την ευκαιρία να… σχολάσει από νωρίς τον γάμο (σουτάροντας αμαρκάριστος απ’ το πέναλτι), ο ΠΑΟΚ ήταν ολοφάνερο πως κάνει κουμάντο. Κι εκτός από κάποιες στημένες φάσεις (και μια σουτάρα του Εμπόου που σφύριξε πάνω από το «Γ» του Χακόμπο) δεν κινδύνευε καθόλου. Αντίθετα, παρέμενε ο ίδιος επικίνδυνος. Όπως έδειξε κι η κεφαλιά του Αθανασιάδη, που για λίγο δεν καθάριζε το ματς.

Αυτό που δεν έγινε όμως λίγο πριν την ανάπαυλα δεν θα μπορούσε να μη γίνει αμέσως μετά. Όπως δεν θα μπορούσε κι ο Λούκας -από ποδοσφαιρική ευθιξία και μόνο- να μην εξαργυρώσει τη σέντρα-διαβήτη που του «κέρασε» ο Στοχ. Έτσι, ο ΠΑΟΚ διέλυσε κάθε αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο νικητής. Και είχε την πολυτέλεια να χάνει και κραυγαλέες ευκαιρίες, σαν αυτή που κατάφερε να μη μετατρέψει σε γκολ ο Αθανασιάδης (έπειτα από ασταθή απόκρουση του Σέρεμετ).

Άλλωστε, είχε τρομοκρατήσει τόσο πολύ τον αντίπαλό του, που… τα έβαζε και μόνος του πλέον. Όπως έκανε -πάνω στο άγχος του- ο Εμπόου, δίνοντας διαστάσεις στο σκορ. Αυτό που θα μπορούσε, δε, να έχει ξεχειλώσει ακόμα περισσότερο. Αν ο Στοχ δεν επιβεβαίωνε πως έχει άγχος μετά τα χαμένα πέναλτι της Πέμπτης κι ο Νέτσιντ επιβράβευε την εξαιρετική -αν και ολιγόλεπτη- συμμετοχή του με ένα γκολ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο (61’ Ιγκόρ), Σαρακατσάνος, Μίκουλιτς, Παπαγεωργίου, Λαδάκης, Εμπόου, Κάσες (56’ Τζάνης), Ρομέου, Μπαϊκαρά

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (83’ Κατσικάς), Σκόνδρας, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας, Στοχ, Νίνης (66’ Βούκιτς), Αθανασιάδης (75’ Νέτσιντ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)



sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: