ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

04/10/99: 14 χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 1999 στις 04:30 τα ξημερώματα, ο ΠΑΟΚ αλλά και η ελληνική κοινωνία θρηνούσε την απώλεια έξι νέων παιδιών. Έξι παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, επιστρέφοντας από... την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, μετά το 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του "Δικεφάλου", επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν στη Λάρισα. Το πούλμαν ανατράπηκε και πέφτοντας σε χαράδρα οκτώ μέτρων σκόρπισε το θάνατο στους έξι φίλους του ΠΑΟΚ.

Να σημειώσουμε πως λίγη ώρα πριν από το δυστύχημα, το λεωφορείο είχε κάνει στάση στο Βελεστίνο, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο τιμόνι βρέθηκε ο 19χρονος, φαντάρος τότε, γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί ο 20χρονος Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, ο 25χρονος Δημήτριος Ανδρεαδάκης, η 18χρονη Χριστίνα Τζιόβα, ο 22χρονος Αναστάσιος Θέμελης, ο 22χρονος Γεώργιος Γκανάτσιος και ο 17χρονος Κυριάκος Λαζαρίδης, αλλά και ο οδηγός του λεωφορείου ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης.

seleo.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: