ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Στο 4ο 12/Θ Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, ήταν αφιερωμένη στον αγώνα των Ελλήνων (1940-1944), με αληθινές μαρτυρίες από...
στεριά και θάλασσα.
Ο τορπιλισμός της Έλλης, η αναχώρηση των στρατιωτών για το μέτωπο, οι δυσκολίες της ζωής πάνω στα βουνά της Πίνδου συγκίνησαν τους μαθητές, ενώ τα τραγούδια της νίκης και οι επιτυχίες του πολεμικού ναυτικού ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Τέλος, η περίοδος της Κατοχής και της Αντίστασης τού λαού έφεραν στο νου δύσκολες στιγμές της Ιστορίας και έδωσαν το παράδειγμα ότι ο αγώνας για λευτεριά, ειρήνη και δικαιοσύνη δεν πρέπει να παύει ποτέ.

Την ευθύνη για την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Γ΄ και Δ΄τάξης, οι μαθητές της Στ΄ τάξης συμμετείχαν στη χορωδία και οι μαθητές της Γ΄ Τάξης παρουσίασαν παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς με την επιμέλεια της Γυμνάστριας Κωνσταντίας Γούλια.

Καταλυτική ήταν η παρουσίαση του χρονικού με τη βοήθεια των Νέων τεχνολογιών από την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Καρανάτσιου Σπυριδούλα.. Τη χορωδία και την ορχήστρα των μαθητών της Στ΄Τάξης δίδαξε και διηύθυνε η καθηγήτρια μουσικής κ. Μέντζου Βασιλική, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος κ. Βασίλειος Στουγιάννης. Το αποτέλεσμα της εκδήλωσης ήταν εκπληκτικό και η οργάνωση άγγιξε το τέλειο. 

Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές μας, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, στους μουσικούς μαθητές του σχολείου μας Αλκίνοο Μαυρομιχάλη (τσέλο) και Τριμίντζιου Δανάη (αρμόνιο) και στον κ. Μιχαήλ Μαυρομιχάλη που είχε την επιμέλεια των ηχητικών, Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Καραγιάννη Αθανάσιοκαι πλήθος γονέων των μαθητών.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940
Ζήτω η Ελλάδα μας
Ο Διευθυντής
Φώτιος Μπαζάκας

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του δασκάλου Κωνσταντινίδη Γιώργου




























































































ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: