ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟΚ - Άρης 61-73

Ο Άρης πήρε τη δεύτερη εκτός έδρας νίκητης ιστορίας του στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στον ΠΑΟΚ με 71-63 και μαζί την πρόκριση στα... ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν καλύτερη κι έχοντας τους Μιχάλη Πελεκάνο (15π), Γιάννη Αθηναίου (15π) και Λευτέρη Μποχωρίδη σε πολύ καλή μέρα πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Οι "κίτρινοι" ειχαν να νικήσουν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ από το 1976 με παίκτες τότε τους Παπαγεωργίου, Ιωαννίδη και Αλεξανδρή, ενώ τις τελευταίες τρεις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ είχε τρεις σερί νίκες (1995, 1999, 2005) Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα χάρη στους πόντους του Μαρκ Πέιν (5π) μετά από ασσίστ του Ντι Τζέι Κούπερ και τα εύκολα καλάθια που βρήκε στον αιφνιδιασμό (13-6). Ο Άρης όμως μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα ανέβασε την απόδοσή του και γρήγορα πλησίασε στο σκορ κλείνοντας την πρώτη περίοδο στον πόντο (16-15).

Από κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο με τους κίτρινους όμως να έχουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να ελέγχουν τον ρυθμό χάρη στην εξαιρετική τους ομαδική άμυνα και τις περισσότερες λύσεις στην περιφέρεια από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης είχε σταθερά ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, δεν επηρεάστηκε από το τέταρτο φάουλ του Κώστα Χαρίση, ενώ όταν χρειάστηκε στην τελευταία περίοδο οι Ασημακόπουλος και Μποχωρίδης σημείωσαν καθοριστικά τρίποντα κλειδώνοντας τη νίκη της ομάδας τους και μην αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να γυρίσει το παιχνίδι.

Οι Μιχάλης Πελεκάνος, Γιάννης Αθηναίου (με την εμπειρία τους) και Λευτέρης Μποχωρίδης (με μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του) ήταν οι κορυφαίοι για την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου τραβώντας το «κουπί» επιθετικά αλλά και καθοδηγώντας με μαεστρία τους αρκετούς νεαρούς παίκτες των κίτρινων. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, αλλά όχι αρκετός για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ο ΠΑΟΚ επηρεάστηκε κι αποσυντονίστηκε από την ξαφνική απουσία του Μαρκ Πέιν, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο στο πρώτο ημίχρονο και αποχώρησε. Ο 25χρονος αμερικανός παίκτης προσπάθησε να επιστρέψει στο δεύτερο μέρος, αλλά μετά από λίγα λεπτά ζήτησε αλλαγή καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου προετοίμασε εξαιρετικά την ομάδα του και με κύριο όπλο την άμυνα και τις περισσότερες επιλογές στην περιφέρεια πήρε τον έλεγχο του ρυθμού και με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα (13-6) πήγε το παιχνίδι εκεί όπου ήθελε. Μάλιστα, η ομάδα των κίτρινων δεν επηρεάστηκε ούτε όταν ο Κώστας Χαρίσης χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αφού οι ψηλοί του «δικεφάλου» - κυρίως ο πολύ καλός Βαγγέλης Μαργαρίτης - δεν μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι μόνοι τους.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Ο μεν Βαγγέλης Αγγέλου πίεσε πολύ στην περιφέρεια το κατέβασμα της μπάλας γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πολλές λύσεις, ο δε Σούλης Μαρκόπουλος προσπάθησε να βάλει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου πόσταραν συνεχώς οι Μαργαρίτης, Κασελάκης, Μπόγρης και Πέιν όσο αγωνίστηκε. Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν από ακόμα ένα ντέρμπι στην χώρα μας, αφού κάποιοι – λίγοι είναι η αλήθεια – στο τελευταίο λεπτό και βλέποντας την ομάδα τους να χάνει προσπάθησαν να… "μαυρίσουν" την πολύ ωραία ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο από περίπου 4000 φίλους του "δικεφάλου". Τα πνεύματα γρήγορα ηρέμησαν όμως και το παιχνίδι τέλειωσε κανονικά.

Κλειδί της αναμέτρησης:
Ο έλεγχος του ρυθμού από τον Άρη και η εξαιρετική του άμυνα σε συνδυασμό με την πολύ κακή βραδιά των περιφερειακών του "δικεφάλου" - ιδίως του Κώστα Χαραλαμπίδη, που δεν κατάφερε να βρει ρυθμό απέναντι στους πολλούς νεαρούς παίκτες του Άρη - αλλά και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ των "κιτρίνων", εκει όπου θεωρητικά υπερτερούσε η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

* πριν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του "Παγκόσμιου" Γιώργου Αμερικάνου, αλλά και των 6 αδικοχαμένων οπαδών της Θύρας 4.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 32-34, 47-50, 63-71

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 5, Κούπερ 7, Κασελάκης 5 (1), Τσαϊρέλης 11 (1), Μπόγρης 7, Μαργαρίτης 23, Τσόχλας 2, Χαραλαμπίδης 3 (1), Δέδας, Βουτσίτσεβιτς, Λιάπης.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης 15 (1), Πελεκάνος 16 (2), Αθηναίου 17, Βεζένκοφ 2, Χαρίσης 4, Γκίκας 2, Τσακαλέρης 5, Ασημακόπουλος 5 (1), Μούρτος 3, Πουλιανίτης 2.

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: