ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Πινέιρος - ΟΣΦΠ 70-81 (video)

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου απέναντι στη Πινέιρος Σκάι, καθώς επιβλήθηκε με 81-70 στο πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις... δύο ομάδες. Πλέον οι νικητές θέλουν ακόμη μία νίκη ή ήττα με 10 πόντους ή μικρότερη διαφορά, προκειμένου να κατακτήσουν το τρόπαιο. Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν οι Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου με 18 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Η ελληνική ομάδα προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να δώσει ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα και μία μικρή διαφορά. Ο Περπέρογλου ξεκίνησε… ζεστός και με δικό του τρίποντο άνοιξε λογαριασμό, ενώ το σχήμα με τον Ντάντστον στη θέση του σέντερ απέδωσε θετικά. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σχετικά γρήγοροι στον επιθετικό τομέα, ενώ αμυντικά η εικόνα ήταν επίσης καλή, ειδικά στη «φροντ λάιν». Αρχικά, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 9-2 απέναντι στη βραζιλιάνικη ομάδα, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-11 υπέρ του Ολυμπιακού που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι.

Οι παίκτες της Πινέιρος δεν είχαν παιχνίδι στο «ζωγραφιστό», αλλά αυτό δεν τους έκανε λιγότερο επικίνδυνους, καθώς μόλις έπιαναν την μπάλα σούταραν αμέσως και μάλιστα, στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με καλά ποσοστά. Το 14-15, έγινε 16-22 με τον Ολυμπιακό να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, αλλά ένα σερί 10-0 για την ομάδα της Βραζιλίας άλλαξε τα δεδομένα (η Πινέιρος πέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μπροστά στο σκορ). Ο Μίρζα Μπέγκιτς έκανε από την πλευρά του την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ευρώπης και κατάφερε να προσφέρει κάποιες… ανάσες με την ομάδα του Πειραιά να κλείνει το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 32-30.

Τα περιφερειακά σουτ της Πινέιρος Σκάι ήταν η μοναδική απειλή για τον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, με τους παίκτες της βραζιλιάνικης ομάδας να πετυχαίνουν σημαντικά σουτ, που τους κράτησαν κοντά στο σκορ. Ο Βασίλης Σπανούλης από την άλλη πλευρά έβρισκε τις λύσεις, είτε με σουτ (πέτυχε 11 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο), είτε με τις ασίστ του (από τις 5 του ημιχρόνου, έφτασε τις 9 στο τρίτο δεκάλεπτο) και η διαφορά πήγε και πάλι στους 9 πόντους για τους «ερυθρόλευκους» (47-56).

Η Πινέιρος όμως, αντέδρασε και πάλι και μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου μείωσε σε 51-56. Οι Περπέρογλου και Σπανούλης συνέχισαν σε υψηλό ρυθμό στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου, ειδικά στον επιθετικό τομέα βρίσκοντας τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Μάλιστα ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεροποιήσει για κάποια λεπτά τη διαφορά στους 9 πόντους δείχνοντας πως έχει τον έλεγχο του αγώνα.

Οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να φτάσουν στο -5 (66-71), περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε και πάλι «παρών» και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη στον πρώτο από τους δύο τελικούς του Διηπειρωτικού Κυπέλλου με 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 30-32, 51-56, 70-81.

ΠΙΝΕΪΡΟΣ ΣΚΑΪ (Μορτάρι): Μπορατσίνι 11, Σούζα 2, Στάλγουορθ 26 (4), Τουλού, Ταβερνάρι 12 (4), Ντος Σάντος, Σμιθ 19 (2), Περέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάντστον 11 (12 ριμπ.), Σπανούλης 18 (3τρ., 9ασ.), Περπέρογλου 15 (1 τρ., 7/7 σουτ), Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 8 (2), Πέτγουεϊ 7, Σλούκας, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 4, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 10 (1).

basketblog.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: