ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Τεράστιος σεισμός στην Ιαπωνία 7,3 Ρίχτερ [Εικόνες-Βίντεο]

Σεισμική δόνηση 7,3 βαθμών σημειώθηκε 231 μίλια ανατολικά της νήσου Χονσού της Ιαπωνίας, κι ένα τσουνάμι ύψους 1 μέτρου αναμένεται να φθάσει στη... Φουκουσίμα, ανακοίνωσαν το USGS και η Ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία αντίστοιχα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Τόκιο,300 μίλια μακριά, ενώ ακόμα από το Μάρτιο του 2011 οι 50 σεισμικοί αισθητήρες είναι εκτός λειτουργίας εκτός από δύο οι οποίοι και κατέγραψαν το σημερινό σεισμό.

Ήδη, ένα μικρό τσουνάμι, με κύματα ύψους 1 μέτρου έπληξε απόψε την επαρχία της Φουκουσίμα, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν ζημιές ή θύματα από το τσουνάμι.

Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 320 χιλιομέτρων από την πόλη Ισινομάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι της νήσου Χονσού. Σημειώθηκε στις 03:10 του Σαββάτου, τοπική ώρα (20:10 απόψε, ώρα Ελλάδας) και προερχόταν από εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Από την δόνηση δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό και του τσουνάμι που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 2011.

Παρά τα υψηλά Ρίχτερ, η το Αμερικανικό Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό δεν έχει σημάνει συναγερμό.

Δείτε το επίκεντρο του σεισμού:


Δείτε περισσότερα...στο tragiko.net 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: