ΣΙΝΕ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βολεύτηκαν και με τα διόδια οι βουλευτές...

Οι βουλευτικές προκλήσεις συνεχίζονται. Από τη... μύγα ξίγκι συνεχίζουν απροκάλυπτα να βγάζουν οι βουλευτές.
Δεν φτάνουν τα τζάμπα αυτοκίνητα, τα έξοδα κίνησης που καλύπτονται, αλλά και τα...
αεροπορικά εισιτήρια για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου, αρκετοί βουλευτές, κυρίως της Πελοποννήσου και της κεντρικής Ελλάδας αξίωσαν από τη Βουλή να τους πληρώνει και τα διόδια για τις μετακινήσεις τους προς τις περιφέρειές τους.
Και η Βουλή ανταποκρίθηκε άμεσα αποκαθιστώντας, όπως ειπώθηκε, αυτήν την «αδικία».
Ετσι με απόφαση που πήρε χθες, όσοι βουλευτές αποποιούνται τα αεροπορικά εισιτήρια (τα οποία οι εν λόγω βουλευτές δεν τα χρησιμοποιούσαν, γιατί δεν είχε αεροδρόμιο στις περιφέρειές τους) η Βουλή θα τους καλύπτει τα έξοδα των διοδίων.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, αυτό αφορά 80-90 βουλευτές και το κόστος για τη Βουλή θα φτάσει περίπου τα 100.000 ευρώ τον χρόνο.
Φορολογική ασυλία...
Τη σκανδαλώδη φορολογική... ασυλία των βουλευτών -θέμα που ανέδειξε προ μηνών το «Εθνος της Κυριακής»- παραδέχτηκε χθες στη Βουλή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη καταγγέλλοντας πως το αφορολόγητο των βουλευτών μπορεί να φτάνει και το 75% των εισοδημάτων τους.
«Το αφορολόγητο εισόδημα των βουλευτών υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 50% και εκτός από αυτό παρέχονται και πάρα πολλά επιδόματα στους βουλευτές, τα οποία δεν φορολογούνται», τόνισε η βουλευτής.
...και με στοιχεία
Μάλιστα επικαλούμενη και τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών για το 2011, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%» και συγκεκριμένα ανέφερε ότι «το φορολογητέο εισόδημα των βουλευτών, το οποίο φορολογείται, κυμαίνεται ανάμεσα στις 18.000 ευρώ και τις 30.000 ευρώ».
Απροετοίμαστος να απαντήσει στα ερωτήματα της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνοντας ότι «το αντικείμενο της ερώτησης δεν ήταν η βουλευτική αποζημίωση αλλά, αν δεν κάνω λάθος, ήταν εν γένει οι απαλλαγές που υπάρχουν στη νομοθεσία. Συνεπώς, είμαι υποχρεωμένος να απαντάω στις ερωτήσεις και να είμαι προετοιμασμένος για τις ερωτήσεις που μου κάνετε».

ethnos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: