ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΙΤΕ το πρόγραμμα γυναικείας απασχόλησης στον ΟΑΕΔ...!!

Περιορισμένο «ενδιαφέρον» παρατηρήθηκε για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», καθώς... μόνο οι 447 γυναίκες από σύνολο 2.444 που εντάχθηκαν σε αυτό, έχουν υποβάλλει τους απαραίτητους φακέλους για να προχωρήσει η υλοποίηση του, ενώ όπως υπενθυμίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου, είναι και η καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης στον ΕΦΕΠΑΕ των δικαιολογητικών οριστικοποίησης της ένταξής τους. 
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης σημειώνει ότι, μετά από την αύξηση του προϋπολογισμού που αποφάσισε, από 40 σε 77 εκ. ευρώ, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 2.444 γυναίκες. Η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών ξεκίνησε στις 26 Αυγούστου, ωστόσο μέχρι την περασμένη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, μόνον οι 447, ποσοστό 19,52% του συνόλου, είχαν υποβάλει τους φακέλους τους στους φορείς του ΕΦΕΠΑΕ, απαραίτητη προϋπόθεση για την οριστική ένταξη.
Το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», απευθύνεται σε άνεργες, απολυμένες ή και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, από 18 έως 64 ετών, στις Περιφέρειες: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Οι ενισχύσεις δίνονται προκειμένου οι επιτυχούσες να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτουν λειτουργικές δαπάνες ύψους από 10.000-20.000 ευρώ για διάστημα 18 μηνών, ενώ καλύπτουν με επιπλέον 12.000 ευρώ το μισθολογικό κόστος εφόσον η επιχείρηση προχωρήσει στην πρόσληψη ανέργου.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: