ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Ένα ζώο που κάνει τόσο σεξ που διαλύεται (κυριολεκτικά)!

Αυτό το μικρό ποντικάκι από την Αυστραλία πεθαίνει για σεξ Κυριολεκτικά!!!
Ζευγαρώνει με τέτοια συχνότητα και ένταση που μετά από λίγο πεθαίνει.
Γιατί κάνει τόσο πολύ σεξ που στο τέλος το σώμα του αρχίζει να...
αποσυντίθεται.
Μα είναι δυνατόν; Και όμως!
Οι βιολόγοι παρατήρησαν ότι αυτό το είδος ποντικιού λίγο πριν γίνει ενός έτους ξεκινά την απεγνωσμένη αναζήτηση θηλυκού να ζευγαρώσει. Όμως δεν σταματά στην μια φορά. Ζευγαρώνει με όσο περισσότερα μπορεί. Η ένταση της σεξουαλικής πράξης είναι τεράστια και πολλές φορές ένα ζευγάρωμα διαρκεί έως και 14 ώρες. Μάλιστα κατά την περίοδο του ζευγαρώματος δεν ασχολείται με τίποτε άλλο, ούτε καν με το να φάει.
Σύντομα το σώμα του αρχίζει και καταρρέει. Η πίεση του αίματος του εκτοξεύεται, η τεστοστερόνη του γεμίζει όλο του τον οργανισμό, από την ένταση παθαίνει εσωτερικές αιμορραγίες, αρχίζει να καταρρέει και σε λίγες μόνον μέρες πεθαίνει.
Οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν γιατί το είδος αυτό αυτοκτονεί ουσιαστικά μέσω του σεξ. Υπήρξαν πολλές επιστημονικές εξηγήσεις για αυτό: τα θηλυκά ζουν λίγο αφότου γεννήσουν έτσι τα αρσενικά δεν έχουν πολλές ευκαιρίες ζευγαρώματος, άλλη είναι ότι είναι απλά χαρακτηριστικό του είδους και άλλοι ότι τα αρσενικά θυσιάζονται για να αφήσουν όλους τους πόρους (πχ τροφή) για την επόμενη γενιά.
Όμως, η βιολόγος Ντάιαν Φίσερ του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ έχει μια άλλη θεωρία: είναι η διατροφή τους που φταίει! Τα ποντίκια αυτά τρέφονται με ένα συγκεκριμένο είδος εντόμου. Η ύπαρξη του εντόμου αυτού καθώς και η ποσότητα με την οποία υπάρχει στη φύση εξαρτάται από την εποχή. Έτσι τα ποντίκια αυτά έχουν συχνά πολύ περιορισμένο χρόνο για να κάνουν τα εξής: να τραφούν, να δυναμώσουν, να ζευγαρώσουν, να υπάρχει αρκετή τροφή για τα θηλυκά για να καλύπτει τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες της εγκυμοσύνης αλλά και για να θρέψουν τα μικρά τους. Εξ ου και οι φρενήρεις ρυθμοί στο σεξ που οδηγούν στον αφανισμό...
Η Φίσερ ελπίζει, όπως λέει στο National Geographic, ότι η ανακάλυψη αυτή θα ρίξει νέο φως στις συνήθειες ζευγαρώματος και τους κανόνες που τις διέπουν, όχι μόνον για τα ποντικάκια αυτά αλλά για όλα τα θηλαστικά.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: