ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινούν από τη Δευτέρα οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών!!! Δεν θα γίνουν εγγραφές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!

Ανοίγουν από τη Δευτέρα οι γραμματείες των πανεπιστημίων για τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, καθώς η Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων πρότεινε στα μέλη της να...
λειτουργήσουν τα ιδρύματα με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων αποφάσισαν να συνεχίσουν για έβδομη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση, ζητώντας την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας από το οποίο πλήττονται 1.349 συνάδελφοί τους.


«Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, εξέτασε ενδελεχώς την κοινωνική διάσταση που απορρέει από τη απεργία μας και, με δεδομένο ότι το υπουργείο Παιδείας αποδεδειγμένα δεν συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης και προχωρά με γοργά βήματα σε στυγνό εκβιασμό του διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας, αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση, να προχωρήσει στη διεύρυνση του προσωπικού ασφαλείας, από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, σε ό,τι αφορά τις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του ιδίου Ακαδημαϊκού έτους» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι προειδοποιούν, πάντως, ότι θα επανεξετάσουν την απόφασή τους, την προσεχή Τετάρτη, σε περίπτωση που υπάρξουν «διώξεις με αργία, εισαγγελικές παρεμβάσεις, απεργοσπαστικοί μηχανισμοί, επέμβαση της αστυνομίας, προπαγανδιστικές δηλώσεις ή διαρροές υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων».


Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία απογραφής των διοικητικών υπαλλήλων έξι πανεπιστημίων, που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.


Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσοι υπάλληλοι δεν απογραφούν θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.


in.gr

Δεν θα γίνουν εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από τη Δευτέρα

Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους.

Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.

Νέα πενθήμερη απεργία αναμένεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) ο πρόεδρος του οργάνου Φραγκίσκος Βορτελίνος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε προτείνει παράλληλα την επανεξέταση της εισήγησής του την προσεχή Τετάρτη σε περίπτωση «διώξεων με αργία, εισαγγελικών παρεμβάσεων, απεργοσπαστικών μηχανισμών, αστυνομικής επέμβασης, προπαγανδιστικών δηλώσεων ή διαρροών υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων».

Η ΟΔΠΤΕ προχώρησε και σε σχετική διάψευση δημοσιευμάτων περί έναρξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από την προσεχή Δευτέρα.

«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τις 21/10/13. Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φραγκίσκος Βορτελίνος χαρακτήρισε την πρόταση του συλλόγου του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών περί εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών «ανεδαφική» επισημαίνοντας ότι «όταν βρισκόμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση δεν μπορούμε να εκτελέσουμε επιλεκτικά κανένα υπηρεσιακό καθήκον αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούμε σπάσιμο της απεργίας». Ακόμη επισήμανε ότι ως «προσωπικό ασφαλείας» νοούνται μόνο οι φύλακες των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Βορτελίνος σημείωσε τέλος ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας αφού οι διευθύνσεις προσωπικού είναι κλειστές κι επομένως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως είναι οι υπηρεσιακές τους μεταβολές κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: