ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το «Κοινό των Ποντίων» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος!

Επιστολή προς το Πανελλήνιο Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» απέστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σχετικά με τη Γεν. Συνέλευση στο «Κοινό των Ποντίων».

Στην επιστολή αναφέρει σχετικά:

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα ενημερωθήκαμε από μερικά σωματεία της δύναμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ότι έλαβαν πρόσκληση προκειμένου να λάβουν μέρος στη Γεν. Συνέλευση στο «Κοινό των Ποντίων», που πρόκειται να διενεργηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στην Καστανιά Ημαθίας, με σκοπό την ανάδειξη μόλις δύο εκπροσώπων από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό, κατά του οποίου η «Εύξεινος Λέσχη Βέροιας» έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την υποστήριξη της Π.Ο.Ε. για την ακύρωσή του, η δε εκδίκαση της προσφυγής έχει ήδη αναβληθεί τρεις φορές λόγω μη κατάθεσης θέσεων από πλευράς σας.

Φυσικά δεν μας εκπλήσσει καθόλου η σκόπιμη επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για τη διενέργεια των διαδικασιών εκλογής στο «Κοινό των Ποντίων», αφού ταυτόχρονα την ίδια ημέρα έχουν από καιρό προκηρυχθεί οι εκλογές για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σ.ΠΟ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στις πέντε περιφέρειες τις Ελλάδος. Ως εκ τούτου η προφανής στόχευση σας να ΜΗΝ συμμετάσχουν στο «Κοινό των Ποντίων» τα 427 σωματεία της Π.Ο.Ε. είναι δεδομένο ότι με αυτήν τη μεθόδευση την έχετε εκ των προτέρων επιτύχει. Άλλωστε αυτό είναι πάγια πρακτική του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», αφού και κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία στο «Κοινό των Ποντίων» προ τριετίας, επιλέχθηκε την ίδια ημερομηνία να συμπέσουν στο ίδιο χώρο του Ιδρύματος η Συνέλευση του «Κοινού των Ποντίων» με τη Γεν. Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) αποδεικνύοντας με τον πιο προφανή τρόπο την πλήρη ταύτιση και περιχαράκωση του εθνικοθρησκευτικού συμβόλου της Παναγίας Σουμελά από το Δ.Σ. του Ιδρύματος, του ομώνυμου Σωματείου Π. Σουμελά, και της ΠΟΠΣ.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση ότι οι έννοιες «Ομόνοια» και «Ενότητα» των Ποντίων, δεν πρέπει να αποτελούν απλές λέξεις κενού περιεχομένου και να εξυπηρετούν σκοπιμότητες εντυπωσιασμού, προκειμένου να διατηρηθεί η υφιστάμενη νοσηρή κατάσταση του Διοικητικού Κατεστημένου του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» με τη διαιώνιση της οικογενειοκρατείας. Τα παραπάνω δεν απηχούν απλές απόψεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και μόνο, αλλά στηρίζονται στην γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποφάνθηκε για την παράνομη συγκρότηση και λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

Η παραπάνω λοιπόν πρόσκλησή σας για συμμετοχή όλων των ποντιακών σωματείων στο «Κοινό των Ποντίων» που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να παρουσιάσει ως δήθεν «ανοιχτή» σε όλους μια συλλογική διαδικασία που την καταντήσατε απλά οικογενειακή σας υπόθεση, θα αποκτήσει νόημα και περιεχόμενο μόνο όταν ολόκληρος ο οργανωμένος Ποντιακός χώρος, ομονοήσουμε στην κατάργηση του υφιστάμενου Βασιλικού Διατάγματος και την ψήφιση ενός νέου Διατάγματος που θα εκδώσει πλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο οποίο θα προβλέπεται η ισότιμη συμμετοχή όλων των ποντιακών σωματείων της Ελληνικής Επικράτειας στη δημοκρατική ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων θα εκλέγεται και ο Προέδρος του.

Η απάντηση λοιπόν στη δική σας εικονική πρόσκληση, είναι η δική μας ουσιαστική πρόσκληση - πρόκληση για Δημοκρατία και Συμμετοχή όλων, που αποτελεί τη μοναδική αλλά αναγκαία προϋπόθεση για την επίτευξη της πολυπόθητης Ομόνοιας και Ενότητας στον Ποντιακό χώρο.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος της
Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
Γεώργιος Παρχαρίδης
Καθηγητής Καρδιολογίας

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: