ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Αντωνάκη μου...

Γράφει ο αρισταρχος 
Ρε Αντώνη είσαι σίγουρος; Δε λέω, καλό το πρωθυπουργιλίκι αλλά είσαι σίγουρος πως το καράβι το πας εκεί που σου δείχνει η πυξίδα; Πήρες υπ’ όψιν σου την... παράλληλη μετατόπιση εξ αιτίας των παρανεοδημοκρατών ρευμάτων ή φύγαμε μερικές χιλιάδες μίλια και συ κοιτάς τον μπούσουλα που παίζει καρτίνι με καρτίνι. Ο αντιπλοίαρχος τι λέει; βλέπει καθόλου με το πράσινο κιάλι ή το ρίξαμε στο περίπου. Ξέρεις, ο αξιωματικός βάρδιας του Τιτανικού δεν είχε κιάλι και τον έφαγε το παγόβουνο.

Αυτοί οι σύμβουλοί σου με τις θεωρίες περί δύο άκρων και κάποιοι με γλώσσα λιμανιού σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα, και συ τους κρατάς. Εκτός και τους έβαλες εκεί σαν τα παιχνιδάκια που βάζουμε για να απασχολείται η γάτα. Στο λέω όμως εντίμως. Αυτό δεν είναι κράτος, αυτό δεν είναι δημόσιο κι αυτοί δεν είναι ούτε καν σύμβουλοι αλλά κακοσύμβουλοι.

Χτες ήμουν σε κάποια εφορία και μέσα στο γενικό μπάχαλο, πίστεψέ με, το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν να βλέπω στον τοίχο πίσω από μια κουρασμένη υπάλληλο ένα τεράστιο χαρτί με κάτι οδηγίες του Θεοχάρη και στο τέλος η απειλή “Αν δεν πληρώσουν να προβείτε σε κατάσχεση κλπ” Με απειλές και κατασχέσεις θα βγάλεις πλεόνασμα μωρέ Αντωνάκη. Μαζί με τις ρυθμίσεις στέλνουν για το ίδιο χρέος και εντολές κατάσχεσης και συ το λες ευνομούμενο. Φέτος είχα, σούδωσα. Του χρόνου όμως τι θα σου δώσω; Με δυό παιδιά στην ανεργία και ψαλιδισμένη σύνταξη τι θα σου δώσω;

Έχω την εντύπωση πως δεν σε ενημερώνουν καλά. Διάβασες σήμερα την εφημερίδα Μακεδονία; 4.500 μικρομεσαίες εταιρείες έκλεισαν στην Θεσσαλονίκη σε ένα εννιάμηνο! Αυτά που άνοιξαν αντίστοιχα… άσε, μαγαζιά για πεινασμένους. Τα ασφαλιστικά ταμεία το πάνε για ρήτρες. Δηλαδή, δεν έχει πόσα δικαιούσαι αλλά τι μπορώ να σε δώσω και άμα γουστάρεις, ειδάλλως στα λαδάδικα για τα υπόλοιπα. Έρχεται πείνα και συ μου λες για περίσσευμα, και συ μου λες για δανεισμό. Ξέρεις τις αιτίες που έκλεισαν τα Spriders; Πρώτον γιατί δεν τους χρηματοδοτούν οι τράπεζες, δεύτερο γιατί δεν τους χρηματοδοτούν οι τράπεζες και τρίτον γιατί τελείωσε η… πελατεία! Του χρόνου τέτοια εποχή θα ψάχνεις ιδιοκτήτη για να του δώσεις τα κλειδιά και να πάρεις το καπελάκι σου αλλά φοβούμαι πως θα δεν θα βρεις κανένα γενναίο και θα σου μείνουν τα καυτά στα χέρια.

Βρε Αντώνη, τι να μπαλώσεις από ένα πανί που τόφαγε ο σκώρος. Λιώνει από παντού, θέλει άλλαγμα. Δεν γίνεται πια τίποτε, όλα λιώνουν. Όλα ξεφτίζουν και αποσυντίθενται. Θέλουν επαναδιάταξη, καινούρια χάραξη. Θέλουν επανάσταση. Μια πανεθνική επανάσταση με όλες τις δυνάμεις του τόπου μακριά από πολιτικές διαφορές και επιτηδεύσεις. Μακριά από σαλτιμπάγκους και συστημικά καρκινώματα.

Μια αγνή πανεθνική επανάσταση με στόχους και πίστη σε ένα κοινό όραμα. Κι αυτή τη φορά δεν θα ξεσηκωθούμε μόνο οι λαϊκοί και οι περιθωριακοί αλλά μαζί και οι κοτσαμπάσηδες αφού νίψουν ανομήματα και όχι μόνον όψιν.

Αλλά στο λέω πως αυτά τα πράγματα θέλουν χοντρά… γόνατα. Σ’ ακούω από Αμερική να μιλάς για δανεισμό το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Ούτε και συ το πιστεύεις πόσο μάλλον εγώ που κουβαλώ αυτό το μπάχαλο πάνω μου. Αλλά δεν αντέχω πια πονάν τα γόνατά μου, πονάει όλο μου το κορμί και το πότε θα πέσω είναι εύκολο, οσονούπω! Το πώς θα πέσω όμως είναι το μεγάλο θέμα.

Μαθητούδι του Αβέρωφ ήσουν δεν σε δίδαξε; Φωτιά και τσεκούρι. Μάζεψέ του όλους δεξιούς, αριστερούς, λεφτάδες και υπερλαφτάδες. Τώρα που η πατρίδα ζητάει να δώσουν όλοι, ειδάλλως να σηκωθούν και να φύγουν για πάντα από την χώρα και μέχρι άρσης ιθαγένειας. Στα καλά όλοι, αλλά και στα κακά όλοι.

Κάτι άλλο Ελληνοπρεπές δεν βλέπω. Εσύ; Κανείς άλλος;

αἰέν ἀριστεύειν

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: