ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ»

«ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ...
ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ»

Ολοκληρώθηκε η νέα επίσκεψη στη Χίο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι συναντήσεις του:
1.Με Επιτροπή Θυμάτων της Ασπίς Πρόνοια
2.Με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου
3.Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γανιάρη

Επίσης επισκέφθηκε:
1.Το Σχολείο Ειδικής Αγωγής των παιδιών με ειδικές ανάγκες
2.Το κεντρικό Λιμεναρχείο και
3.Τον προσωρινό καταυλισμό λαθρομεταναστών

Αναχωρώντας από τη Χίο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ έκανε την εξής δήλωση:
«Κάθε φορά που έρχομαι στο νησί, φεύγω με ακόμα περισσότερους φακέλους από ό, τι την προηγούμενη φορά. Φάκελοι γεμάτοι προβλήματα που επιζητούν λύσεις.

Καταρχήν εξοργίζομαι με τον τρόπο με τον οποίο έχουν αφήσει στην τύχη τους τους ήρωες δασκάλους του Σχολείου Ειδικής Αγωγής για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Δεν έχουν ούτε έναν συνεργάτη ως βοηθητικό προσωπικό, με εξαίρεση μία κυρία η οποία ήταν πέρυσι συμβασιούχος, απολύθηκε τον Ιούνιο και τώρα πηγαίνει και εργάζεται εθελοντικά, από αγάπη γι’ αυτά τα παιδιά που γνώρισε.

Την Πέμπτη (24/10/2013), συνεδριάζει στη Μυτιλήνη η αρμόδια Επιτροπή για να αποφασίσει προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού. Έχουν ιερή υποχρέωση να προσλάβουν τουλάχιστον δύο.

Επίσης, οργή προκαλεί η χείριστη αντιμετώπιση του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τι ακριβώς επιδιώκει το Υπουργείο του καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου; Την παράδοση του «Πανεπιστημίου Αιγαίου» (έτσι ονομάζεται) που έχουν οι Τούρκοι απέναντι στη Σμύρνη;

Η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών κονδυλίων, μόνο αυτό το σκοπό μπορεί να υπηρετεί.

Δυστυχώς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δικαιωνόμαστε και στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Είχαμε προειδοποιήσει ότι είτε η διατήρηση είτε το άνοιγμα Κέντρων Υποδοχής, θα εντείνει τον εφιάλτη των λαθρομεταναστών που αποβιβάζονται στα νησιά του Αιγαίου.

Η Χίος βιώνει αριθμητικά τα ίδια ποσοστά λαθρομετανάστευσης που την «τσάκισαν» το 2007 και το 2008.

Είναι αδύνατον πλέον, κυρίως για το Λιμενικό Σώμα, να αποτρέψει αυτές τις ορδές, οι οποίες αποβιβάζονται στο νησί από σχεδόν όλα τα παράλιά του.

Ο πρόχειρος καταυλισμός δίπλα στο κεντρικό Λιμεναρχείο μπορεί να είναι μία στοιχειώδης, προσωρινή λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι θέαμα ανεκτό στην καρδιά του λιμένος της Χίου.

Επίσης, εισέπραξα τις έντονες διαμαρτυρίες των θυμάτων της απάτης της Ασπίς Πρόνοια, επειδή δεν επιλύεται το σοβαρότατο πρόβλημα της «αρπαγής» των χρημάτων τους από τον επιχειρηματία που είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές.

Για όλα αυτά τα θέματα, ξεχωριστά για το καθένα, θα καταθέσω Ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μου καθήκοντος.

Υπενθυμίζω ότι ήδη σήμερα, κατέθεσα Ερώτηση και για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου και της Λέσβου με τον Πειραιά, που παύει να είναι καθημερινή, εξαιτίας διάφορων τεχνασμάτων των ναυτιλιακών εταιρειών. Τεχνάσματα, που προφανώς αφήνουν αδιάφορο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τέλος, είχα και μία πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γανιάρη, με τον οποίο συζήτησα το θέμα της προώθησης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Με διαβεβαίωσε ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η αποπεράτωση του έργου του φράγματος «Κόρης Γεφύρι», το οποίο θα λύσει και το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης».

O Tέρενς Κουίκ είχε επίσης συνεργασία με τα μέλη της τοπικής Συντονιστικής Επιτροπής για την προώθηση θεμάτων κοινοβουλευτικού ενδιαφέροντος του νησιού.


ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: