ΣΙΝΕ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα, παράδειγμα η Χαντάβα»

Η Ολυμπία Γκουντιού γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1990, ξεκίνησε το βόλεϊ το 2001 σε ηλικία 12 ετών στον Γ.Σ. Κοζάνης και αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης κατά τη αγωνιστική χρονιά 2010-2011. Αγωνίζεται στη θέση της...
διαγωνίου και από τη μεταγραφική περίοδο του 2013-2014 ανήκει στο Γυμναστικό Σύλλογο Γρεβενών.

- Πως έγινε η συμφωνία με το Γ.Σ. Γρεβενών;
- Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η μεγάλη επιτυχία του Γ.Σ. Γρεβενών κατά το περσινό πρωτάθλημα. Αναμφίβολα η μετάβαση στην Α'2 κατηγορία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι άνθρωποι του Γ.Σ.Γρεβενών μετά την λήξη των play off εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να γίνει η μεταγραφή. Ήρθα σε επαφή μαζί τους και διέκρινα εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου γεγονός το οποίο με έπεισε για μελλοντική συνεργασία.

- Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τη φετινή χρονιά και ποιος ο προσωπικός σου;
- Η ομάδα θέλει να κερδίζει τα παιχνίδια και μέσα από αυτή τη διαδικασία, να πάρει την καλύτερη θέση που μπορεί στο πρωτάθλημα. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι μία χρονιά πρόκληση για μένα, θέλω να παίξω καλό βόλεϊ, να εξελιχθώ ως αθλήτρια και σαφώς να συμβάλλω με τις δυνάμεις και τις ικανότητές μου στην επίτευξη του ομαδικού στόχου.

- Έχεις αγωνιστεί ξανά στην Α'2 και έχεις εμπειρία από τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Πιστεύεις πως η ομάδα σου φέτος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές;

- Αναμφίβολα, η κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Προσωπικά παρακολουθώ και ενημερώνομαι συνεχώς για τις εξελίξεις σε κάθε κατηγορία. Είναι βέβαιο πως πρόκειται για μια απαιτητική χρονιά. Με σωστή δουλειά πιστεύω πως μπορούμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία σε κάθε δυσκολία. Αυτό κατ'επέκταση θα δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο, άρα μια δυνατή και αποδοτική ομάδα.

- Οι φίλαθλοι των Γρεβενών είναι πάντα κοντά στην ομάδα, πως νιώθεις γι'αυτό;
- Είναι σημαντικό μια ομάδα να έχει τον κόσμο που την αγαπάει και την υποστηρίζει δίπλα της και κοντά της είτε στις επιτυχίες είτε στις αποτυχίες. Αυτό δημιουργεί για τους αθλητές μια καλή ατμόσφαιρα και μας δίνει κίνητρο να ξεπεράσουμε πολλές φορές μέσα στο γήπεδο τον εαυτό μας. Όντως είμαι χαρούμενη που θα παίξω σε μια ομάδα, που ήδη έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φιλάθλων πάντα κοντά στην ομάδα!

- Ποια συμβουλή θα έδινες στις μικρότερες αθλήτριες του Γ.Σ. Γρεβενών που τώρα ξεκινούν τη διαδρομή τους στο χώρο του αθλητισμού;
- Ο χώρος του αθλητισμού μπορεί να προσφέρει σε έναν άνθρωπο μοναδικές στιγμές συγκίνησης. Όσο δύσκολος και αν θεωρείται ο πρωταθλητισμός δίνει αντίστοιχα και πολύ μεγάλες στιγμές χαράς. Παρόλα αυτά όμως για μια νέα αθλήτρια τα μαθήματα και οι σπουδές καλό είναι να θεωρηθούν προέκταση της ζωής της και να μην τεθούν σε δεύτερη μοίρα.

- Η ημέρα που θα μιλάμε για γυναικείο επαγγελματικό βόλεϊ στην Ελλάδα, αργεί ή είναι κάτι εφικτό για το άμεσο μέλλον.
- Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας η ανάπτυξη του αθλήματος χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ανταγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο με αξιώσεις. Όμως θεωρώ ότι υπάρχει θέληση και αθλητές με μεγάλο ταλέντο και όρεξη για προπόνηση. Αυτό καθημερινά αποδεικνύεται από αθλήτριες οι οποίες κατάφεραν να αναπτύξουν και να εξελίξουν, επιτυχημένα, το ταλέντο τους στο επαγγελματικό βόλεϊ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γρεβενιώτισσα Εύα Χαντάβα. Άρα είμαι της γνώμης πως το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα μπορεί να κάνει μεγάλα βήματα να γίνει δημοφιλές άθλημα και να κατακτήσει την αίγλη που του αρμόζει.

- Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σου. Καλή αγωνιστική χρονιά.
- Εγώ σας ευχαριστώ.

volleynews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: