ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή "στον ενικό": Φάκελος "Χρυσή Αυγή"

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή η πλειοψηφία των πολιτών και σε μεγάλο ποσοστό τάσσεται υπέρ των συλλήψεων που έγιναν, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή "στον ενικό".

Συγκεκριμένα,... το 57,6% θεωρεί ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ωστόσο τρεις στους δέκα (31,1%) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι ένα κόμμα σαν όλα τα υπόλοιπα, απλά έχει ακραίες θέσεις.

Σε επιμέρους ερωτήσεις αναφορικά με τις συλλήψεις, το 72,1% εμφανίζεται να συμφωνεί με την σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Επίσης, το 72,5% συμφωνεί με τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγή και το 73,7% συμφωνεί με τη σύλληψη στελεχών της οργάνωσης.

Πάνω από τους μισούς κρίνουν αρνητικά (αρκετά/ πολύ) την μη προφυλάκιση των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που προστέθηκε στην έρευνα μετά τις εξελίξεις, το 53,5% αξιολογεί αρνητικά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί μόνο ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός και να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι άλλοι τρεις.


Την ίδια στιγμή το 60,9% των ερωτηθέντων είναι της άποψης ότι οι κατηγορίες που αποδίδονται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βεβαίως, και ένα 21,7% που θεωρεί ότι οι κατηγορίες είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές.

«Νικητής» στη μάχη των εντυπώσεων αναφορικά με τους χειρισμούς στο θέμα της σύλληψης του Αρχηγού, των μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγή, βγαίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Το 52,6% αξιολογεί θετικά τη στάση του, ενώ το 33,6% αρνητικά.

Αντίστοιχα, η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογείται θετικά από το 39,2%, και αρνητικά από το 36,5% των ερωτηθέντων.


Και μπορεί η πλειοψηφία να διαφωνεί με την απόφαση να μην προφυλακιστούν οι τρεις βουλευτές της Χ.Α., ωστόσο το 61,9% κρίνει θετικά τη στάση και τους χειρισμούς της δικαιοσύνης στην υπόθεση. Θετικά κρίνουν οι πολίτες –και συγκεκριμένα το 58,5% - τη στάση και τους χειρισμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Σημειώνεται, πάντως ότι το 29,2% δηλαδή σχεδόν 3 στους 10 την αξιολογούν αρνητικά.


Τέλος, οι πολίτες φαίνεται ότι «κατακεραυνώνουν» τα ΜΜΕ , καθώς το 57,8% κρίνει αρνητικά τον τρόπο που τα ΜΜΕ καλύπτουν το θέμα της σύλληψης του Αρχηγού, των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

το είδαμε enikos.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: