ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Δείτε τη γυναίκα που βρίσκετε πίσω από τη φωνή της Siri στα iPhones!

Η Susan Bennett ασχολείται από μικρή με τη φωνητική ηθοποιία..
Εξαιτίας της τεράστιας επιτυχίας της Apple και του marketing της δεν χρειάζεστε να είστε τακτικός χρήστης της φωνητικής υπηρεσίας του... iOS, Siri, για να αναγνωρίσετε την φωνή της. Πριν δύο χρόνια σαν σήμερα η Siri έκανε την επίσημη εμφάνιση της δίπλα στο iPhone 4S και εκ τότε είναι η ψηφιακή βοηθός για πολλούς χρήστες.

Ποια είναι στην πραγματικότητα η Siri; Ποια έδωσε την φωνή της που πλέον είναι γνωστή παγκοσμίως;

To όνομα της είναι Susan Bennett, και ασχολείται με φωνητική ηθοποιία από όταν μικρή. Κατέγραψε την φωνή της Siri πίσω το 2005, 6 χρόνια πριν η Apple την εμφανίσει ως φωνητική υπηρεσία και η ίδια η Susan δεν φανταζόταν ποτέ πως η φωνή της θα βρισκόταν στα περισσότερα iPhones του πλανήτη.

Η φωνή της εμφανίστηκε πρώτα το 1970 στο πρώτο ATM μηχάνημα. Παρόλο που δεν μοιάζει πολύ με την Siri η φωνή αυτή ακούστηκε σε όλο τον κόσμο μέσω τον τότε τηλεφωνικών συστημάτων, δορυφορικούς πλοηγούς ακόμη και σε διαφημιστικά. Επίσης η φωνή της Susan ακούγεται ακόμη και σήμερα στα αεροπορικά terminal της Delta.

Mέχρι πρόσφατα δεν είχε δημοσιοποιήσει πως είναι η φωνή πίσω από την Siri μιας και ούτε εγωπαθής σαν χαρακτήρας είναι και επίσης επειδή δεν ήξερε αν έπρεπε να το κάνει νομικά.

Μιας όμως και σήμερα η Siri έχει γενέθλια και νέες φωνές αντικατέστησαν τις παλαιές αποκάλυψε την ιστορία της στο CNN.

Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο του The Verge «How Siri found its voice,» που οδήγησε πολλούς ανθρώπους να πιστέψουν πως η φωνή της Siri ήταν της ηθοποιού Allison Dufty. Η Duffy αρνήθηκε κάθε ανάμιξη και έτσι το μυστήριο συνεχίστηκε.

«Ήμουν πολύ συντηρητική στην ιδέα να εμφανιστώ δημόσια» είπε η Bennet στο CNN. «Μετά το Verge έκανε διαθέσιμο το βίντεο και το άρθρο και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται ποια βρίσκεται πίσω από την Siri, και έτσι σκέφτηκα τι στο καλό καιρό είναι να μάθει ο κόσμος».


Η Bennett αποκάλυψε πως δούλευε για την Siri το 2005 για την εταιρεία ScanSoft. Για πολλές ώρες κάθε μέρα καθόταν και διάβαζε διάφορες προτάσεις που δεν είχαν συνοχή μεταξύ τους.

Όλες της οι εγγραφές συνέχεια περνούσαν στην βάση δεδομένων αλλά η Bennet δεν είχε ιδέα για ποιο λόγο η φωνή της χρησιμοποιούνταν. 6 χρόνια μετά όμως δέχτηκε ένα email από ένα φίλο της.
«Τυχερή έπαιζες με το νέο iPhone της Apple, η φωνή σου δεν είναι;»

H Bennett δεν είχε το νέο iPhone τότε οπότε μπήκε στην σελίδα της Apple και είδε τα διαφημιστικά της Siri και κατάλαβε πως η φωνή της έδωσε πνοή στην συσκευή της Apple.
symvolinews.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: