ΣΙΝΕ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής στην Κορέα (video)

Την όγδοη νίκη του, τέταρτη συνεχόμενη- στο πρωτάθληματης Formula 1 και τρίτη στην πίστα Yeongam της Κορέας πανηγύρισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο... 14ο γκραν πρι της σεζόν. Ο Γερμανός πιλότος πήρε μια άνετη νίκη, παρά την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας δύο φορές στην πίστα.
Ο Φέτελ κρατά με το ένα χέρι τον τέταρτο συνεχόμενο Παγκόσμιο τίτλο, τον οποίο μπορεί να πανηγυρίσει στην Ιαπωνία- αφού κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να τον εμποδίσει.

Ο καιρός στην πίστα της Κορέας έκανε το χατίρι στις ομάδες και τους πιλότους, οι οποίοι ωστόσο είχαν πολλά παράπονα από την απόδοση και τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Το ρόλο του πρωταγωνιστή της εκκίνησης ανέλαβε ο Φελίπε Μάσα, αφού ο Βραζιλιάνος έχασε τον έλεγχο της Ferrari, παρεμποδίζοντας τον ομόσταβλό του, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος γλύτωσε τα χειρότερα, συνεχίζοντας κανονικά τον αγώνα του.

Εντυπωσιακός Ραϊκόνεν!
Πολύ καλά εξελίχθηκε το γκραν πρι της Κορέας για το δίδυμο της Lotus. Ο Κίμι Ραϊκόνεν κέρδισε εφτά θέσεις, αφού εκκίνησε ένατος και είδε την καρό σημαία δεύτερος, προσπερνώντας εντυπωσιακά τον ομόσταβλό του, Ρομάν Γκροσάν, δευτερόλεπτα πριν τη δεύτερη είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα στον 36ο γύρο.

Αρκετά καλός ήταν ο ρυθμός του Γκροσάν, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου της Κορέας. Στην εκκίνηση προσπέρασε τον… αφηνιασμένο Λιούις Χάμιλτον και άντεξε στην πίεση του στους πρώτους γύρους.

Ο Χούλκενμπεργκ έγινε… Χουλκ
Γκραν πρι για… μεταγραφή έκανε στην Κορέα ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο πιλότος της Sauber στην εκκίνηση ανέβηκε στην πέμπτη θέση και έδειξε ότι έχει την ικανότητα να κρατάει πίσω του Παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο Γερμανός πιλότος στο πρώτο μέρος του αγώνα αρνήθηκε να… παραχωρήσει τη θέση του στον Φερνάντο Αλόνσο. Ωστόσο, στη συνέχεια μετά τα πιτ στοπ και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας βρέθηκε μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes παρά τις πολλές προσπάθειες του να περάσει τον Γερμανό δεν τα κατάφερε, με τον Χούλκ να βλέπει την καρό σημαία από την τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον Χάμιλτον. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον ομόσταβλό του έσπασε η μπροστινή αεροτομή.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes είδε την καρό σημαία από την έβδομη θέση. 

«Εμφύλιος» στη Ferrari
Ο Φέλιπε Μάσα με το λάθος του στην πρώτη στροφή έβαλε τέλος στις καλές εκκινήσεις του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός μετά τον πρώτο γύρο έμεινε στην έκτη θέση, από την οποία είδε και την καρό σημαία, αφού δεν κατάφερε να προσπεράσει ούτε τον Νίκο Χούλκενμπεργκ στην αρχή, ούτε τον Λιούις Χάμιλτον στη συνέχεια. Από την άλλη, ο Φελίπε Μάσα αν και βρέθηκε τελευταίος, ολοκλήρωσε τον αγώνα από την ένατη θέση.

Άτυχο το δίδυμο της McLaren…
Με το αριστερό ξεκίνησε τον αγώνα ο Τζένσον Μπάτον με ένα πρόβλημα στην μπροστινή αεροτομή του, το οποίο τον οδήγησε σε ένα γρήγορο πιτ στοπ. Ο Βρετανός πιλότος είδε την καρό σημαία από την όγδοη θέση.

Ακόμη, πιο άτυχος ήταν ο ομόσταβλός του, Σέρχιο Πέρες, ο οποίος είδε το ελαστικό του να κλατάρει στον 31ο γύρο. Ο πιλότος από το Μεξικό εκμεταλλεύτηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα (1η φορά) μπήκε στα πιτ αντικατέστησε το κατεστραμμένο ελαστικό και επέστρεψε στον αγώνα στον οποίο τερμάτισε 10ος.

Φωτιά ξανά ο Γουέμπερ…
Ο Μαρκ Γουέμπερ στο πρώτο μέρος του γκραν πρι είχε πάρει μεταφορικά φωτιά, αφού είχε καλό ρυθμό και είχε κερδίσει αρκετές θέσεις.

Ωστόσο, στην επανεκκίνηση του αγώνα μετά την έξοδο του πρώτου αυτοκινήτου ασφαλείας από την πίστα είδε τον Άντριαν Σούτιλ να χτυπά την Red Bull του, η οποία τυλίχτηκε στις φλόγες.

Έτσι, ο Αυστραλός για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν καταφέρνει να δει την καρό σημαία.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Φέτελ, Red Bull
2. Ραϊκόνεν, Lotus
3. Γκροσάν, Lotus
4. Χούλκενμπεργκ, Sauber
5. Χάμιλτον, Mercedes
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Ρόσμπεργκ, Mercedes
8. Μπάτον, McLaren
9. Μάσα, Ferrari
10. Πέρες, McLaren
11. Γκουτιέρες, Sauber
12. Μπότας, Williams
13. Μαλδονάδο, Williams
14. Πικ, Caterham
15. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
16. Μπιανκί, Marussia
17. Τσίλτον, Marussia
18. Βερνιέ, Toro Rosso
19. Ρικιάρντο, Toro Rosso
20. Σούτιλ, Force India

Εγκατέλειψαν:
Γουέμπερ, Red Bull
Πολ ντι Ρέστα, Force India

Βαθμολογία οδηγών
1. Σεμπάστιαν Φέτελ 272
2. Φερνάντο Αλόνσο 195
3. Κίμι Ραϊκόνεν 167
4. Λιούις Χάμιλτον 161
5. Μαρκ Γουέμπερ 130
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 122
7. Φελίπε Μάσα 89
8. Ρομάν Γκροσάν 72
9. Τζένσον Μπάτον 58
10. Πολ Ντι Ρέστα 36

Βαθμολογία κατασκευαστών 
1. Red Bull 402
2. Ferrari 284
3. Mercedes 283
4. Lotus 239
5. McLaren 81
6. Force India 62
7. Sauber 31
8. Toro Rosso 31
9. Williams 1 
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: