ΣΙΝΕ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης γιορτάζει τα 120 χρόνια εκπαιδευτικής και πολιτιστικής προσφοράς!

Με μία μοναδική συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μεταξύ άλλων σημαντικών εκδηλώσεων, θα γιορτάσει το Ζωγράφειο Λύκειο, το ιστορικό σχολείο της Κοινότητας Σταυροδρομίου  της Κωνσταντινούπολης, τα 120 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του στην Παιδεία και τον πολιτισμό.

 Η συναυλία,  η οποία τελείται υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, στις 19.00  στην αίθουσα τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» του Ζωγραφείου.
Στη συναυλία θα πάρει μέρος η χορωδία του Ζωγραφείου –Λυκείου, η ορχήστρα και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η χορωδία «Εν Δυνάμει».


Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 120 χρόνων θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 120 χρόνων  έχει ως εξής:

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013
16.30: Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Παναγίας, Πέρα.
19.00: 120 Χρόνια Ζωγράφειο. Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τη χορωδία του Ζωγραφείου, τη χορωδία και την ορχήστρα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και τη χορωδία «Εν Δυνάμει», στην Αίθουσα Τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» της Σχολής.

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013
10.00: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Παναγίας, Πέρα.

12.45: Καλωσόρισμα και συνάντηση αποφοίτων του 1963 καθώς και φίλων του Ζωγραφείου στην Αίθουσα Τελετών «Δημήτριος Φραγκόπουλος» της Σχολής. Απονομή αναμνηστικών και πτυχίων.
14.00: Δεξίωση στον τελευταίο όροφο.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

09.30: Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αείμνηστου Ιδρυτή της Σχολής Χρηστάκη Ζωγράφου, των αείμνηστων  ευεργετών, δωρητών,  ιδρυτών, λυκειαρχών, διευθυντών, καθηγητών, επιμελητών, γραμματέων, μαθητών και φίλων του Ζωγραφείου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, Ταξίμ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΧΟΕΣ»

20-24 Νοεμβρίου: Εγκατάσταση της Ελένης Φωτιάδου με θέμα «ΧΟΕΣ», ως παράλληλη εκδήλωση κατά τη διάρκεια της Istanbul Biennale 2013, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που διατηρεί δεσμούς στενής φιλίας με τη Σχολή μας. Η έκθεση πραγματοποιείται σε τρεις σημαντικές Μητροπόλεις του άξονα της Εγνατίας Οδού, (Θεσσαλονίκη, Ρώμη και Κωνσταντινούπολη)  και εκφράζει την έννοια της πολυπολιτισμικής συνέχειας στην περιοχή,  περικλείουσας την τόσο επιθυμητή ανοχή στη διαφορετικότητα, που μέσω της τέχνης μπορεί να εκφραστεί δημιουργικά και ειρηνικά.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: