ΣΙΝΕ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 2-1 (video)

Ούτε αυτήν τη φορά δεν... μάσησε ο ΠΑΟΚ και κατάφερε αυτό που κάνει συνήθως. Το να ανατρέπει δηλαδή σε βάρος του σκορ μέσα στην Τούμπα παρά το γεγονός πως αιφνιδιάστηκε από τον Εργοτέλη και το γκολ του...
Βερπακόφσκις στο 13’.
Οι Θεσσαλονικείς εγκλωβίστηκαν στο 4-1-4-1 του Πετράκη (δεν δίστασε να παίξει και με τρεις στόπερ στο τέλος) αλλά τελικά με τον Κατσουράνη στο 64’ και τον Βούκιτς στην τελευταία φάση του ματς πήραν τη νίκη, σε ένα ματς που πάντως δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση.

Το ματς
Στη λογική του… «μία και καλή» κινήθηκε στην Τούμπα ο Εργοτέλης! Τι σημαίνει αυτό; Μα, το προφανές… Άφησε τον ΠΑΟΚ να συμπεριφερθεί –ως όφειλε- σαν γηπεδούχος και «χτύπησε» μετά από 13 λεπτά αγώνα με τον Βερπακόφσκις στη μοναδική τελική προσπάθεια που είχε εκείνη την ώρα στο ματς.

Πριν και μετά την ψυχρολουσία, οι Θεσσαλονικείς είχαν κατοχή μπάλας, είχαν τελικές προς την εστία του Αθανασίου, όμως αυτές προήλθαν κυρίως από ατομικές προσπάθειες και όχι από οργανωμένη απόπειρα διάσπασης της διπλής ζώνης άμυνας που είχε στήσει ο Γιάννης Πετράκης.

Πέρα από τον τεχνικό των Κρητικών και τη σωστή αμυντική συμπεριφορά της ομάδας, εύσημα –και μάλιστα μπόλικα- αξίζουν και στον Αθανασίου που όσες φορές χρειάστηκε, είπε το δικό του «όχι» στους αντιπάλους και αποτέλεσε έναν (σημαντικό κιόλας) από τους λόγους για τους οποίους ο Εργοτέλης πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενος στο σκορ.

Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε πολλά «όπλα» του σε άσχημη μέρα, κυρίως ο Νίνης που αντικαταστάθηκε κιόλας αλλά και του Στοχ, στο δεύτερο μέρος το γήπεδο… έγειρε. Όχι όμως σε τέτοιο σημείο που να μπορούσε να μεταφραστεί σε οτιδήποτε άλλο εκτός από κόρνερ… πολλά κόρνερ, τα οποία όμως καθάριζε εύκολα ο Μεχία ή ο Γιοβάνοβιτς.

Κι ενώ τα κόρνερ δεν αποδείχτηκαν αποτελεσματικά για τους γηπεδούχους, δεν συνέβη το ίδιο και με τα φάουλ! Το λοξό κάταγμα στο χέρι δεν εμπόδισε στο 64’ καθόλου τον Λίνο να βγάλει σέντρα «αλφάδι» και τον Κατσουράνη να σημειώνει με κεφαλιά ένα γκολ που μοιάζει να είναι το σήμα κατατεθέν του κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Βλέποντας την πίεση και τα… δύσκολα ο Γιάννης Πετράκης αποφάσισε το προφανές σχετικά με το πώς θα αντιμετώπιζε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ που συνέχιζε να ψάχνει μονοθεματικά το γκολ και με τρόπο που θύμισε αγγλικό ποδόσφαιρο άλλων δεκαετιών. Στο δόγμα «σέντρα κι άγιος ο Θεός» λοιπόν, ο Εργοτέλης απάντησε με τρίτο στόπερ τον Σαρρή και το τελικό 1-1 θα ερχόταν απλά και φυσιολογικά αν δεν ερχόταν το τούβλο του Βούκιτς στην τελευταία φάση του αγώνα να διαμορφώσει το 2-1 και να αποδείξει πως ο συνδυασμός ρέντας και αποτελεσματικότητας μπορεί καμιά φορά (και παραπάνω από μία) να νικήσει ακόμη και μία μέτρια εμφάνιση.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ (35’ Λόπεθ), Κατσουράνης, Λάζαρ, Νίνης (53’ Βούκιτς), Στοχ, Λούκας, Σαλπιγγίδης (75’ Νέτσιντ).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Ρέντζας, Κοιλιάρας, Μεχία, Γιοβάνοβιτς, Πελέ, Καρντόσο (69’ Κοζορώνης), Μπουχαλάκης (81’ Σαρρής), Χαντί, Βερπακόφσκις (74’ Ρομάνο), Διαμαντάκος.


sport-fm
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
 Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: