ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1 [βίντεο]

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν πλέον την Ελλάδα από τα γήπεδα της Βραζιλίας εκεί όπου το καλοκαίρι θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο...
Η "γαλανόλευκη" με κορυφαίους τους Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο νίκησε με 3-1 την Ρουμανία στο πρώτο ματς των μπαράζ και έχει πλέον το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Η Εθνική μας ομάδα θα ολοκληρώσει την δουλειά που έκανε στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την προσεχή Τρίτη (19/11) στην ρεβάνς του Βουκουρεστίου, από την οποία θα λείπει ο Κώστας Κατσουράνης ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Το πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες, με την Εθνική μας να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Μήτρογλου και Σαλπιγγίδη να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από την άλλη οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να απειλήσουν από στημένες φάσεις σε μια από αυτές πέτυχαν γκολ, ενώ στο υπόλοιπο διάστημα ο Καρνέζης δεν είχε και πολύ πίεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι οι Ρουμάνοι ξεκίνησαν να πιέζουν ψηλά, δεν απείλησαν την Ελληνική εστία σε αντίθεση με την Εθνική μας η οποία από το 60' και μετά έπαιξε μονότερμα του φιλοξενούμενους και καθάρισε την νίκη με το νέο εκπληκτικό γκολ του Μήτρογλου.

Τα πλάνα του Σάντος
ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την Εθνική μας στο 4-3-3 με τους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Χολέμπας (αριστερά), Τοροσίδη (δεξιά), Παπασταθόπουλο-Σιόβα στο κέντρο της άμυνας.

Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μανιάτης-Κατσουράνης-Τζιόλης και στην επίθεση η γνωστή τριάδα Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Μήτρογλου (κορυφή).

Ανασκόπηση αγώνα
Η Εθνική μας μπήκε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Ρουμάνους ωστόσο να είναι αυτοί που είχαν το πρώτο σουτ.

Στο 7ο λεπτό ο Τόρζε έκανε ένα μακρινό σουτ, το οποίο ωστόσο δεν ανησύχησε τον Καρνέζη ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Σταδιακά η Ελλάδα ξεκίνησε να κυκλοφορεί την μπάλα και στο 14' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κώστα Μήτρογλου.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαμαρά, οι Ρουμάνοι δεν έδιωξαν καλά την μπάλα αυτή έφτασε στον Σαλπιγγίδη ο οποίος έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου και αυτός με ωραίο πλασέ τα έστειλε στο βάθος της εστίας των Ρουμάνων για το 1-0.

Η χαρά όμως των Ελλήνων διεθνών δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 19' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με κεφαλιά του Στάνκου από φάουλ του Τόρζε.

Η απάντηση της Ελλάδας όμως ήταν άμεση. Στο επόμενο λεπτό ο Τοροσίδης έβγαλε μια καταπληκτική μπαλιά στον Σαλπιγγίδη και ο έμπειρος επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή δίνοντας και πάλι το προβάδισμα με 2-1 στην "γαλανόλευκη".

Η Εθνική μας ομάδα συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και στο 28' έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά από το σουτ του Σαμαρά μπλόκαρε την μπάλα ο Λόμποντς.

Στο 36', ο Τοροσίδης έκανε την κούρσα από δεξιά μπήκε στην περιοχή των Ρουμάνων έκανε και το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Οι Ρουμάνοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 37' και το 39' με τον Τόρζε και τον Κότσις με την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να φεύγει άουτ.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 42' όταν ο Μήτρογλου μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Γκαρντός και να φεύγει κόρνερ.

Μητρογκόλ και φύγαμε για Βραζιλία
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο με την Ελλάδα να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι, αλλά τους Ρουμάνους να έχουν ξεκινήσει να πιέζουν ψηλά.

Παρόλα αυτά ο Κώστας Μήτρογλου και πάλι βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην Ελλάδα.

Στο 58' ένα σουτ του Μπουρτσεάνου ήταν άστοχο και στο 67' ο Μήτρογλου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά.

Ο Σαμαράς έκανε το γέμισμα, ο Κατσουράνης έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μήτρογλου με βολέ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας των Ρουμάνων για το 3-1.

Η Εθνική μας ανέβηκε κι άλλο μετά το γκολ και με την βοήθεια του κόσμου και βρέθηκε πολύ κοντά και σε τέταρτο γκολ.

Στο 71' ο Μανιάτης έδωσε στον Τζιόλη αυτός έβγαλε μια ωραία μπαλιά στον Μήτρογλου, αλλά αυτή τη φορά ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Ρουμάνων.

Στο 81', ένα σουτ του Καραγκούνη ήταν άστοχο, ενώ στο 89' ακυρώθηκε γκολ του Γκέκα ως οφσάιντ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Σαμαράς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον διαιτητή να σφυρίζει την λήξη και η "γαλανόλευκη" με το υπέρ της 3-1 να έχει το πάνω χέρι για την ρεβάνς.

MVP
Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης μοιράζονται τον τίτλο του MVP. Ο πρώτος με τα δύο εκπληκτικά γκολ που πέτυχε και ο δεύτερος για την δουλειά που έκανε έξω από την περιοχή.

Απογοήτευση
Ο Λάζαρ είναι η απογοήτευση του αγώνα. Ο μέσος της Ρουμανίας σε πέντε λεπτά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Βοηθοί: Μπερτίνο Μιράντα (Πορτογαλία), Χοσέ Τιάνγκο Γκαρσίας Μπολίνιας (Πορτογαλία)

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κατσουράνης (85' Σάμαρης), Τζιόλης, Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

Ρουμανία (Πιτσούρκα): Λόμποντς, Ματσέλ, Γκάρντος, Γκοϊαν, Ρατς, Μπουρτσεάνου (75' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (74' Γκροσάβ), Στάνκου, Τανάσε (86' Μαξίμ), Μάρικα.

Γκολ: Μήτρογλου (14', 67', Ελλάδα), Σαλπιγγίδης (20', Ελλάδα)-Στάνκου (19', Ρουμανία)

Παρασκευή
Ισλανδία - Κροατία 0-0
Πορτογαλία - Σουηδία 1-0 (82' Κρ. Ρονάλντο)
Ουκρανία - Γαλλία 2-0 (61' Ζοζούλια, 82' πέν. Γιαρμόλενκο)
Ελλάδα - Ρουμάνια 3-1 (14' και 66' Μήτρογλου, 20' Σαλπιγγίδης / 19' Στάνκου)
*οι ρεβάνς την Τρίτη (19/11)

Ελλάδα - Ρουμανία 3-1 Στιγμιότυπα από Ampalinio

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: