ΣΙΝΕ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

9313 θέσεις στο δημόσιο μέσα στο 2013 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣΔΗΜΟΣΙΟ

9313 θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει ή ανοίγουν στο δημόσιο μέχρι να τελειώσει το 2013 και αφορούν στην πλειοψηφία τους θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα σχολεία προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, τον νέο διαγωνισμό για...
την εισαγωγή στο Λιμενικό αλλά και γιατρούς στα ΚΕΠΑ. 
Αναλυτικότερα οι 9.313 θέσεις στο δημόσιο αφορούν 7400 προσλήψεις στα σχολεία με την κοινωφελή εργασία ,753 γιατρούς στα ΚΕΠΑ , νοσοκομεία και ΕΚΑΒ , 800 εποχικούς υπάλληλους στους δήμους , 200 διανομείς και οδηγούς στα ΕΛΤΑ , 100 τεχνίτες και διοικητικούς στη ΔΕΗ και 60 μόνιμους υπαξιωματικούς στο Λιμενικό. 

7400 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα σχολεία 
Οι θέσεις εργασίας με την κοινωφελή εργασία στα σχολεία που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ θα φτάνουν τις 7400 και θα αφορά 12 ειδικότητες. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος για την κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ όπως είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν το dikaiologitika.gr θα γίνουν 7400 προσλήψεις ανέργων συγκεκριμένων ειδικοτήτων που δύναται να απασχοληθούν σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια- Λύκεια) και Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ). 

Παράλληλα με την κοινωφελή εργασία μέσω του ΟΑΕΔ θα γίνουν προσλήψεις σε Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) και στους Φορείς Επίβλεψης. 
Το συγκεκριμένο προσωπικό θα απασχοληθεί για χρονικό διάστημα έξη (6) μηνών και δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών. 
Έχει ως στόχο την υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μαθητές που οι οικογένειες τους δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, αποσκοπεί στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία. Αντικείμενο της Πράξης είναι η πρόσληψη και η απασχόληση προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια), σε ΣΜΕΑΕ, σε ΚΕΔΔΥ, σε Δομές Ειδικής Αγωγής καθώς και στους Φορείς Επίβλεψης (Δ/νσεις και Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπαίδευσης). 

Πώς κατανέμονται οι θέσεις Σύμφωνα με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Υπουργείου Παιδείας οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:

Οι διατιθέμενες θέσεις ανά ειδικότητα στον ΑΠ 1 έχουν ως εξής: 
1. Ψυχολόγοι (620), 
2. Κοινωνικής Εργασίας –Κοινωνικοί Λειτουργοί (614), 
3. Λογοθεραπευτές (45), 
4. Εργοθεραπευτές (36), 
5. Φυσιοθεραπευτές (34), 
6. Σχολικοί νοσηλευτές (43), 
7. Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (380), 
8. Επιστάτες /Επιστάτριες (374), 
9. Καθαριστές / Καθαρίστριες (893), 
10.Τραπεζοκόμοι (240), 
11. Οδηγοί σχολικών λεωφορείων (22), 
12. Συνοδοί σχολικών λεωφορείων (22). 

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις: 
1. Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα 
2. Ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας 
3. Αξιολόγηση της Πράξης 
4.Οργάνωση και διαχείριση της πράξης Χρονική διάρκεια συμβάσεων – δικαίωμα υποβολής αιτήσεων Όσοι άνεργοι προσληφθούν θα απασχοληθούν για διάστημα 6.5 μηνών. 
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν οι ακόλουθες κατηγορίες: 
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, 
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς 
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 
5. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ Μοριοδότηση Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων, όπως ενδεικτικά προβλέπονται και στη σχετική υποπαράγραφο ΙΔ1 του ν. 4152/2013 αφορούν στα ακόλουθα: 
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες 
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας της παρ. 5.2 με ανώτατο όριο τους 36 μήνες 
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό, ή οικογενειακό 
4. Ηλικία 
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων Οι καθαρές αμοιβές ορίζονται κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, σε 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω και σε 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 427,00 ευρώ μηνιαίως για ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών. 
Εκτός από τα παραπάνω καταβαλλόμενα ποσά, οι δικαιούχοι φορείς δεν υποχρεούνται να καταβάλλουν οποιαδήποτε άλλη παροχή ή ενίσχυση στους ωφελούμενους. Οι ωφελούμενοι απολύονται αυτοδικαίως με τη λήξη του προγράμματος, χωρίς καμία αποζημίωση και χωρίς να απαιτείται η έκδοση διαπιστωτικής πράξης. Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν 
Ολοι οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι άνεργοι (από 18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης. Τα κριτήρια είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων. 

753 Γιατροί στα ΚΕΠΑ 
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι ψυχίατροι, νευρολόγοι και καρδιολόγοι για ένταξη στο Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ. 
Οι προσλήψεις θα αφορούν συμβάσεις δωδεκάμηνης διάρκειας. 800 εποχικοί στους δήμους Οι προσλήψεις αφορούν εποχικούς υπαλλήλους που προσλαμβάνονται στους δήμους για την κάλυψη εποχικών αναγκών τους και τις προκηρύξεις μπορείτε να τις βλέπεται πρώτοι εδώ στην ενότητα Θέσεις Eργασίας του dikaiologitika.gr. 200 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Επίσης οι προσλήψεις οδηγών και διανομέων στα ΕΛΤΑ γίνονται για διάρκεια οκτώ μηνών σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στην χώρα ήδη οι περισσότερες προκηρύξεις έχουν αναρτηθεί και εκδίδονται σταδιακά τα αποτελέσματα , μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις προσλήψεις και το dikaiologitika.gr αναρτά καθημερινά όλες τις προκηρύξεις αλλά και τα αποτελέσματα των ΕΛΤΑ αναλυτικά εδώ

60 υπαξιωματικοί στο Λιμενικό 
Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευτεί από το Λιμενικό η νέα προκήρυξη για το 2013 που θα αφορά 60 προσλήψεις στο σώμα για υπαξιωματικούς. Συγκεκριμένα το Λιμενικό σώμα με νέα προκήρυξη θα ανακοινώσει του τον δεύτερο διαγωνισμό για την εισαγωγή 60 Δοκίμων υπαξιωματικών. 

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκηρυξη για το Λιμενικό έχουν Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, καθώς και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  
Για την εισαγωγή τους στο Λιμενικό οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες και εξετάζονται σε μαθήματα (γραπτά), σύμφωνα με την προκήρυξη. 
Οι προϋποθέσεις και η διαδικασία συμμετοχής στον διαγωνισμό ορίζονται στην εκάστοτε προκήρυξη. Το ηλικιακό όριο για την συμμετοχή στον διαγωνισμό που παρουσιάζει το ΄΄δικαιολογητικά΄΄ είναι οι μεν πτυχιούχοι Α.Ε.Ν να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους ενώ οι δε κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 26ο έτος της ηλικίας τους 

Επίσης η προκήρυξη του Λιμενικού θα καθορίζει και υψομετρικό όριο το οποίο θα είναι για τους άνδρες υποψήφιους θα είναι ύψος τουλάχιστον 1,70 μ. και για τις γυναίκες ύψος τουλάχιστον 1,60 μ. Μετά την αποφοίτησή τους οι Δόκιμοι υπαξιωματικοί ονομάζονται Κελευστές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εντάσσονται στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Αποστρατεύονται με τον βαθμό του Πλοιάρχου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνει διαρκώς για την προκήρυξη του δεύτερου διαγωνισμού που θα προκηρύξει το Λιμενικό για το 2013 

Θέσεις εποχικών στην ΔΕΗ 
Περίπου 100 προσλήψεις θα κάνει η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ έως το τέλος του 2013 και αφορούν τεχνίτες και διοικητικούς στα καταστήματα αλλά και στους ΑΗΣ της εταιρείας. 
Όλες οι προκηρύξεις της ΔΕΗ αναρτούνται από το dikaiologitika.gr καθημερινά με την έκδοση τους στην ενότητα Θέσεις Εργασίας Επίσης αυτή την στιγμή και μέχρι αύριο τρέχουν οι αιτήσεις για τις 27.948 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ δείτε λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο. 

dikaiologitika.gr

ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: